AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Madenci Anıtında gerçekleştirilen miting ile ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Madenci Anıtında gerçekleştirilen miting ile ilgili açıklamalarda bulunarak mitinge 14 bin kişinin katıldığını ilginin ve coşkunun çok iyi olduğunu ifade etti. Ulupınar, “Ben mitingimize katılımı yaklaşık 14 bin kişi olarak aldım. Aşırı güvenlik tedbirleri, aşırı sıcak ve gecikme de olduğu için giremeyen, gidenlerde oldu. Diğer partilerin mitingleriyle kıyaslamak doğru olmaz. Kendi mitinglerimize göre de oldukça fazlaydı. Gerek Bartın’da gerekse danışmanları geldiğinde Zonguldakımızın temel problemlerini söyledik söylüyoruz. Bunların yüzde 80’yle ilgili açıklama yapıldı. Sayın başbakanımız, Mülkiyet konusunu söyledi yasalaştı, rödevansçılarımızın konusu çok önemli bu konu yasalaştı imzaya açıldı. 20 tane rödevansçımız toplantı yaptığımızda anlaşma imzalandıktan sonra bana 4 bin işçi alacaklarını söylemişlerdi. Stadyumu söyledi. Yollarımızı söyledi. Demiryollarımızla ilgili ulaştırma bakanımızdan açıklama geldi. 30 Haziran’da müteahhidin son günü. Yeni vagonlarda hizmete girecek. Saatte 110 ile 130 km. arası hız yapan trenlerimiz gelecek. Filyos’la ilgili hukuki engellemeler var ama sona gelindi. 1 kişi bile tepki göstermedi. Eskiden tepkisini dile getirirdi ama herkes müthiş bir şekilde karşıladı" dedi.
"MİTİNG SONRASI TTK İÇİN GÖRÜŞTÜK"
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Mitingden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile TTK’nın son durumu ve iş alımı ilgili konuştuklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Miting sonrası görüşmemizin sebebi işçi alımıydı. Mutlaka işçi alınması gerekiyor. ‘Madenleri modernize edilecek, istihdamı sağlayacağız ve Zonguldak’a geleceğim’ dedi. O şartları görecek, madenci kardeşlerimizle yemek yiyecek ve yukarı çıktığımızda da o hayırlı kararı vereceğini düşünüyorum. ‘Kesinlikle ve kesinlikle işçi alınması lazım’ dedi. En azından norm kadroya çıkmamız lazım dedim. Norm kadroda işçi çalışmadığı sürece üretim artmaz dedik. Çaykur’da zarar ediyor ama işçi alındı. Bizde zarar bahane olmamalı bu kurumların dünyada kar etmesi zaten mümkün değil bunun ekonomiye kazandırılması lazım.”
"YOLLARI 2016 YILINDA BİTİRECEĞİZ"
Miting sonrasında 17 yıldır yapımı devam eden yolların son durumunu sayın Başbakan’a ilettiklerini ifade eden Ulupınar, “17 yıldır yollarımız devam ediyor dedik. 2006-2009 yıllarında işe giren kişilerin kadrolarını sorduk. Kendisinin Zonguldak ile ilgili yaptırdığı anketler var ve onları bizimle paylaştı. Özellikle kendisi Zonguldak Belediyesi’nin çok başarısız olduğunu anketlerde görmüş. Seçmenin Zonguldak Belediyesi’ne tepkisini konuştuk. Her yerde yol çalışması var. 2 yüklenici firma canımızı yaktı ama bizim her yerde şantiyemiz var. Tünellerimiz devam ediyor, sapça çok hızlı çalışıyor. Ereğli Devrek yolundaki müteahhit kayyuma gitti. 2 firmanın biri iflasta sonra Ereğli Zonguldak arası yolun durumunu 2016 yılında bitireceğiz. Stadyumu yanındaki kapalı spor salonunu tribünlerini yapacağız diye bakanımız açıkladı. Az sabır. TTK ya da özel sektörü kapatmayacağını başbakanımız açıkladı. Bir balon uçurmuşlardı ama o balon tutmadı. Ben her yeri dolaşıyorum ne CHP ne MHP görüyorum. Şerafettin Bey’i bir kere maçta gördüm. Ünal Demirtaş’ı da düğünde gördüm. ‘Havlu attılar’ diyeceğim ama hırs yaparlar diye demiyorum. Böyle takılsınlar bizim için iyi” dedi.