Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı tarafından 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilçedeki Engelli Bakım Merkezinde kalan yaşlılara ziyaret gerçekleştirildi.
Alaplı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muhammet Alper Akbaş beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası dolayısıyla ilçedeki Engelli Bakım Merkezinde kalan yaşlıları ziyaret ederek karanfil takdim etti. Oldukça duygusal anların yaşandığı ziyarette Ülkü Ocakları yönetimi engelli yaşlılarla tek tek ilgilenerek onlarla güzel bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
Gençlerin ziyaretinden dolayı memnunluk duyan engelli yaşlılarda gençlerle bir süre sohbet etti.
Alaplı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muhammet Alper Akbaş, Alaplı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak unutulan değerleri ve yaşlıları topluma hatırlatma adına engelli bakım merkezindeki yaşlıları ziyaret ettiklerini söyledi.
Bu tür ziyaretleri belirli aralıklarla yapacaklarını belirten Akbaş, “Gönül ister ki bu ziyaretlerimizi her gün gelelim bu tür ziyaretleri her gün yapalım, bizimde maalesef çeşitli dallarda çalıştığımız için bizde kısıtlı vakit ayırabiliyoruz. Bu örf ve adetlerimizi unutmayalım, unutturmayalım. Buradaki vatandaşlarımıza hatırlatalım. Bazı şeylerin öneminin hassas olduğunu anlatabilmek adına müdürümüzün de onayı ile engelli bakım merkezine gelerek yaşlılarımızı ziyaret ettik. İnşallah bir moral olmuşuzdur. İnşallah buradaki amcalarımıza ve teyzelerimize bir kapı açmışızdır. Onlar bizim canımız her şeyimiz. Bizimde dedemiz, babaannemiz, anneannemiz, bizler buradayız. Alaplı Ülkü Ocakları olarak her daim onların her zaman yanındayız. Bunu böyle bilsinler. Bunu sırf laf olsun diye söylemiyoruz. Gerçek anlamda ve yürekten söylüyoruz. Çünkü olması gereken budur. Bütün Ülkü Ocaklarının birinci görevi örf ve adetleri uygun bir şekilde yaşamak ve yaşatmaktır. Allah’ın izniyle de bizde bunu başarıp herkesimi memnun etmek temennisindeyiz” dedi.
Engelli Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Psikolog Serdar Demirkol da, “Yaşlılar haftası dolayısıyla bizleri ziyaret eden Alaplı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Muhammet Alper Akbaş beraberinde yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Yaşlı ziyareti bizim kültürümüzde çok önemlidir. Bugün genç arkadaşlarımın buraya gelip bize bu tür değerleri hatırlatması beni bir meslek adamı olarak bir insan olarak çok mutlu etti. Huzurlarınızda ben bu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Kendilerini her zaman bekliyoruz “diye konuştu.