MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, son günlerde MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Zeki Çakan ile ilgili çıkan spekülasyonlara cevap verdi.
MHP İL Başkanı Hamdi Ayan parti binasında yaptığı basın toplantısıyla ilgili yaptığı açıklamada MHP yükselen trendinin önüne geçebilmek için Milliyetçi Hareket Partisinin hızını kesebilmek için bir takım siyasiler Milletvekili aday arkadaşlarının yapmış olduğu toplantılar esnasında Milliyetçi Hareket Partisinin adaylarla ilgili spekülasyon yaratmaya başladığını ifade ederek şunları söyledi:
“7 Haziranda ülkemiz büyük bir sınavla karşı karşıya. Türkiye bu seçimlerde kendi geleceğine oylamaya gidiyor. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak Zonguldak da seçimlere tam yönüyle tam anlamıyla hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Tabi ki böle bir dönemde spekülasyonlarında oluşturulduğunu görmekteyiz. Biz başından beri bu seçimlerin Zonguldak da birlik ve beraberliği sağlamasını istediğimizi ve bu seçimlerinde bir karnaval havasında geçirile bilmesi yönünde açıklamalarda bulunmuştur. Fakat özellikle son dönemlerde Milliyetçi Hareket Partisinin bu yükselen trendinin önüne geçebilmek için Milliyetçi Hareket Partisinin hızını kesebilmek için bir takım siyasiler Millet Vekili aday arkadaşlarımızın yapmış olduğu toplantılar esnasında Milliyetçi Hareket Partisinin adaylarla ilgili spekülasyon yaratmaya başladılar. Bunlardan en önemlisi eski enerji bakanımız Sayın Zeki Çakanın hizmet etmiş olduğu dönemlerde Türkiye Taş Kömürler Kurumu özelleştirmek istediği yönünde spekülasyonlar var. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki o dönem içersin de Türkiye Taş Kömürleri Kurumu, Enerji Bakanlığına bağlı değil. O dönemde koalisyon hükümeti döneminde Türkiye Taş Kömürleri Kurumu Demokratik Sol Partinin bünyesinde Devlet Bakanlığına bağlıydı. Büyük madenci yürüyüşünde madencilerimizin önüne köy hizmetlerinin dozerleri gelmişti. Şimdi bu dönemde de Sayın Zeki Çakanın Genel Müdürlüğü dönemine denk gelmişti. Yapılan spekülasyon onun talimatlarıyla olmuşçasına bir söylem geliştiriliyor. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki İl Müdürlükleri Mülki Amir olarak Valiye bağlıdır. Burada dönemin valisi Bakan ve Başbakanından almış olduğu talimat gereği dozerlerle Maden İşçisinin önünü kesmiştir. İl Müdürlükleri Valiye bağlı talimatı veren dönemin Sayın Valisi bununda Sayın Zeki Çakanla hiçbir alakası yoktur. bu şunu göstermektedir Milliyetçi Hareket Partisi hedeflemiş olduğu Zonguldak da birinci parti olma yolunda ki hedefine emin adımlarla gidiyor. Eyer Milliyetçi Hareket Partisi bu hedefini tutturamayacak olmuş olsaydı bu spekülasyonlar açıkçası çıkmazdı. Önümüzdeki günler içersin de bu söylemlerin gelişe bileceğini düşünüyoruz. Bizim Zonguldak’tan başka gidecek bir yerimiz yok. Bu siyasi iradelerle de siyaset yapmaktan başka çaremizde yok. Bu bakımdan vatandaşlarımızdan bir oy fazla alabilmek için artık bu spekülasyonlardan vazgeçsinler çünkü bizim 5 tane Milletvekili adayımız sadece Zonguldak’a çözüm önerileri ürete bilmek için söylemlerini geliştiriyorlar. Bizim Millet Vekillerimiz başta Sayın Bakanımız ve Valimiz olmak üzere görev yapmış olduğu dönemlerde yapmış olduğu hizmetler zaten ortadadır. Dolayısıyla bunların hizmetlerini de kimse kesemeyecektir.”
Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yarın saat 11:00 ‘de madenci anıtında Zonguldak Halkına sesleneceğini ifade eden MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, “Milliyet Hareket Partisi (MHP) İl teşkilatları olarak yarın bizim için çok önemli bir gün, heyecanımız üzerimizde sağ olsun bize genel Başkanımız Madenci Anıtında Zonguldak halkıyla buluşacak. Biz Milliyet Hareket Partisi İl teşkilatı olarak Zonguldak da ki mülkiyet sorunu, Ereğli de tersaneler bölgesinin boşaltılması Türkiye Taş Kömürler Kurumunun geleceği redevans sağlarının geleceği ile ilgili Sayın Genel Başkanımıza hassasiyetlerimizi vardır. Sayın Genel Başkanımız yarın kürsüye çıktığında Zonguldak’ın bu sorunlarının gidere bilinmesi için elinden geleni de yapacaktır. Daha önceki ziyaretinde Zonguldak için Genel Başkanımız bir hassasiyet koymuştu ve burada şöyle bir söylem olmuştu ‘ Zonguldak kaderine terk edilmiş, Zonguldak’ı çaresiz buldum eyer Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olduğu taktirde 81 vilayet içersin de bir tek Zonguldak için devlet politikası uygulayacağımı Zonguldaklı hemşerilerimize benim ağzımdan duyurmanı istiyorum diye talimat vermiştir.’ İşte bu bakımdan yarınki miting çok önemlidir Genel Başkanımızın söyleyeceği sözler devlet adamı sözleridir. Bu böyle bilinir Türkiye’miz de, ülkemizde. Sesimizi duyan bütün hemşerilerimizi işte olan arkadaşlarımızın işten izin alarak, memur arkadaşlarımızın alanımıza gelerek Genel Başkanımızın mesajlarını dinlemelerini özellikle iştirak ediyoruz ”dedi.