Çaycuma’da bulvarların yenilenmesi devam ederken, çarşı merkezinde de çalışmalar sürüyor. Yayalaştırılan Çaycuma çarşı merkezine trencik (mekik) ve elektrikli golf arabaları konulacağı belirtildi.
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Şuanda belediyemizin karsısında bulunan Cumhuriyet Meydanında çalışmalarımıza başladık. Burada daha önce yapılmış bir düzenleme var, biz burayı yakın bir zamanda tekrardan düzenleyip Mayıs ayı sonuna kadar tekrar düzenleyeceğiz. Atatürk heykelinden başlayarak çarşı merkezine kadar olay kısımı yayalaştıracağız, yaya bölgesi içine normal araçlar giremeyecek ama burada ulaşımı sağlamak için trencik (mekik) ve elektrikli golf arabalarımız olacak. Çaycuma halkına sıkıntı çektiriyoruz ama zaten alt yapı ile beraber elektrik, doğalgaz kazıları yapılıyordu. Bu kazılar ile beraber Çaycuma’nın yollarını ve meydanlarını yeniden elden geçirme fırsatı bulduk biraz sıkıntı çektiriyoruz ama çok kısa zaman da toparlayacağız ve Çaycuma çevrede ve hatta Türkiye’de sayılı örnek yerleşim yerlerinden biri haline gelecek. Buradan bize katlandıkları için sevgili hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biliyorum ki güzel bir Çaycuma’yı hep beraber onlarda bekliyorlar. Umuyorum ve diliyorum ki en kısa zaman da bizimde çalışmalarımız sona ermiş olur" dedi.
Çaycuma’nın esnafı olan Tugay Keçeçi ise "Çalışmalar çok güzel gidiyor, güzel şeylerin olabilmesi için bazı şeylere katlanmak gerekiyor güzel şeyler olacağına inanıyorum" dedi.