Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, akademik eğitim-öğretim ve yönetim hizmetlerinde gereksinim duyduğu fizikî alt yapı çalışmalarını tamamladı. Fakülte sürdürdüğü eğitim ve sağlık hizmetlerini 9 bin metrekare kullanım alanına sahip binasında sürdürüyor.
Eğitim-öğretim faaliyetlerine 2009 yılında kabul ettiği ilk öğrencileri ile başlayan Fakültede son teknoloji ürünü materyal ve sistemlerle öğrenim gören diş hekimi adaylarına, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde de mesleki bilgi ve deneyimlerini arttırarak el becerilerini geliştirebilecekleri ortamlar sunuluyor.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Oruç, Fakültenin Fantom Laboratuvarı, diş hekimliği öğrencilerinin eğitimleri sırasında gereken el becerisi ile klinik yetkinlikleri kazanmaları amacıyla kurulduğunu belirterek “Bu laboratuvarda öğrenciler klinik eğitimleri öncesinde maket hastalar üzerinde tedavi işlemi yapabiliyor. Öğrenciler ayrıca öğretim elemanlarının yapmış oldukları demonstrasyonları, ünitelerinde bulunan LCD monitörler vasıtasıyla canlı olarak izleyebiliyorlar. Diş hekimliği eğitiminde en son teknolojinin yer aldığı Türkiye’de sadece iki Diş Hekimliği Fakültesinde bulunan Prep-check sistemi, ünitlerde yer alan yapay hastalar üzerinde uygulanan diş tedavilerinin ağız içi tarayıcılar kullanılarak bilgisayara aktarılması ile öğrencilerin yaptığı işlemleri ekran üzerinde görmeleri sağlanıyor” dedi.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, güncel ve ileri teknolojik donanımlara sahip Cad-Cam cihazı, dental volumetrik tomografi cihazı, ağız içi tarayıcısı, genel ameliyathane, lokal ameliyathaneler ve merkezi sterilizasyon ünitesinin, Fakültenin eğitim-öğretim ve sağlık hizmetlerinin mevcut alt yapısını güçlendirdiğini söyledi.
Özer ayrıca yeni hizmete giren Cad-Cam cihazı ile protez tedavisini hızlandırıldığını belirterek “Protez tedavisinde estetiği ön plana çıkartan bir anlayışla, hastalara kaliteli hizmet verilmesi için metal seramik olmayan dolgu ve protezlerin imalatında teknisyen hizmet alımı ile yapılan diş restorasyonları artık Cad-Cam cihazı sayesinde çok kısa bir süre içerisinde tamamlanıyor. Ayrıca Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) desteği ile Fakültenin alt yapısını güçlendiriyoruz. Fakültenin Radyodiagnostik Anabilim Dalına BAP desteğiyle alınan Üç Boyutlu Dental Volümetrik Tomografi cihazı, 2014 yılı Şubat ayı itibariyle hizmet vermeye başladı. Fakültemiz Batı Karadeniz Bölgesinde bu cihaza sahip tek kurumdur. Ortodontik tedavi için yine Batı Karadeniz Bölgesinde kullanılan ilk cihaz özelliğindeki, normal ölçüye alternatif olan güncel teknolojiye sahip dijital görüntüleme cihazı Trios ağız içi tarayıcı (ölçü almadan ağız içinin renkli ortodontik modelini elde etmek için) ile tüm ölçümler arşivleniyor ve tedavi planlaması güncel analizlerle yapılıyor. Genel anestezi ile diş tedavilerinin gerçekleştirildiği tam donanımlı bir ameliyathanelerde de cihaz ve donanımlarının teminini tamamlandı, hizmet vermeye hazır hale getirildi. Fakültemiz genel anestezi uygulamalarının yapıldığı Bölgedeki tek Merkez konumunda. Çocuklarımızın da ağız ve diş sağlığı bizim için çok önemli. Diş hekiminden korkmayan, dişçi koltuğunda mutlu ve gülümseyen çocuklar görmek istiyoruz. Çocukların bu korkularını yenmekte başırılı olan ekranlı, eğlenceli diş koltukları yer alan Pedodonti Kliniği çocuk diş tedavilerini daha eğlenceli hale getiriyor. Diş Hekimliği Fakültemiz ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz deneyimli kadrosu ve geniş donanımı ile hizmet kalitesini güçlendirerek eğitim ve sağlık hizmeti çalışmalarına devam ediyor” dedi.