Kısa süre önce kurularak çalışmalarına başlayan Bülent Ecevit Üniversitesi Yayınevi akademik yayınlar üretmeyi sürdürüyor.
Yayınevi ilk olarak Zonguldak İl Merkezinde İntihar Davranışının Yaygınlığı, Sosyodemografik, Klinik ve Ailesel Risk Etkenleri ve Zonguldak İlinde Göçün Sosyoekonomik Nedenleri ve Alınabilecek Tedbirler isimli çalışmaları bilim çevrelerine tanıtmıştı. Bu iki çalışmanın ardından Akademide Hikmet Felsefe Din Sempozyumu bildirilerini kitaplaştırarak kamuoyu ile paylaştı.
Çalışmalarına aralıksız devam eden BEÜ Yayınevi son olarak II. Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu Bildiriler Kitabı’nı yayımladı. 8 - 10 Mayıs 2014 tarihlerinde Zonguldak’ta gerçekleştirilen Sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den bilim insanları katılarak bildiriler sunmuşlardı.
Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesinin birlikte gerçekleştirdiği Sempozyum çok önemli bilimsel tartışmalara sahne olmuştu. Üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenleri tarafından bir araya getirilen çalışmalar akademik camia ve konunun ilgilileri ile paylaşılacak. Yayınevinin yeni yayını ile ilgili açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şu şekilde konuştu:
“Üniversitemizin son dönemde bünyesine dâhil ettiği yeni birimlerinden BEÜ Yayınevi, kuruluş aşamasını hızla tamamlayarak değerler üretmeye başladı. Akademik konularda ve Zonguldak’ın önemli meseleleri üzerinde çalışmalar yapmak suretiyle bu durumu kıymetli kılacak adımları atmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Yayınevimizin ürettiği çalışmaların nitelik olarak standartlarını sürekli yükselten yayın politikasını büyük bir takdir ile takip etmekteyiz. Bu durum ayrıca bir mutluluk kaynağı olarak görülmelidir. BEÜ Yayınevinin ilk üç yayınından sonra yine Üniversitemizin ürettiği markalardan bir tanesi olan TÜDEAS bildirilerini katılımcıların ve alan araştırmacıların yoğun istekleri neticesinde kitaplaştırdık. Geçtiğimiz yıl içerisinde Üniversitemizin ev sahipliğinde bir araya gelen önemli bilim insanlarının II. Uluslararası Türk ve Dünya Edebiyatları Arasında Etkileşimler Sempozyumu’nda sundukları çalışmaları akademik camiaya ulaştırmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kurumsal işbirliklerinin doğurduğu en güzel neticelerinden biri olarak değerlendirdiğim bu çalışmaya eşsiz katkı ve destekleri dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Sayın Turan Karataş’a, eserin editörlüğünü üstlenen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüz akademisyenleri Yrd. Doç. Dr. Musa Demir, Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer ve Okutman Hüseyin Alpsoy başta olmak üzere tüm Bölüm mensuplarına, redaksiyon ekibine ve bu eserin ortaya konmasına emek veren herkese teşekkür ediyor, Yayınevimizin kıymetli çalışmalar üretmeye devam etmesini diliyorum.”