Eski Enerji Bakanı ve MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Terakki Mahallesi’ndeki kıraathane toplantısında yoğun ilgi gördü. Vatandaşların sevgi seliyle karşılaşan Çakan, projeleri ve Zonguldak’ın sorunlarını değerlendirdi.
Beraberinde MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ve partili yöneticiler ile birlikte Terakki Mahallesi’nde kıraathane toplantısı yapan Eski Enerji Bakanı ve MHP Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Zonguldak’ın sorunlarını değerlendirdi.
Bakanlık döneminden bu güne yaptığı çalışmalarla halkın beğenisini kazandığını ifade eden Zeki Çakan şu ifadelere yer verdi:
“Enerji Bakanlığı koltuğuna oturur oturmaz Çatalağzı Termik Santrali bana ait oldu. Türkiye Taşkömürü Kurumu hiçbir zaman benim bakanlığıma bağlı olmadı. Dolayısıyla bakanlığıma bağlı ÇATES o dönemde yüzde 45 kapasiteyle çalışıyordu. Ben ‘Bu santral niye yüzde 45 kapasiteyle çalışıyor?’ diye sorduğumda santralin genel müdürünü ve buradaki işletme müdürünü çağırdığımda ‘Efendim bazı bölümlerin yenilenmesi lazım’ dediler. Ve yüzde 75 kapasiteye çıkardık. Biz Kardemir’i o dönemde 1 liraya işçiye verdik. Bu gün Kardemir en fazla kar eden kuruluşlardan birisi haline geldi. TTK’nın bir tek kurtuluş şekli var. TTK kömürü üretecek. Ürettiği kömürü elektrik santralinde yakacak. TTK enerji satacak. Zararı yok edecek. Ürettiği kömürü şu anda 900 bin ton kömür üretiyor. Bunu 2.5 milyon ton kömüre çıkartacak. En az 7-8 bin kişi işe alacak. Ürettiği kömürü ‘satayım’ derdinden kurtulacak. 100 liralık kömür yakacak. 400 liralık elektrik satmış olacak. İki sene içerisinde kurduğu santralin parasını da çıkartacak. İki sene sonra kara geçecek. Zonguldak’ta bulunan bütün kömür bu santralde yanarak, Türkiye ve dünyaya her zaman lazım olan enerji sağlanacak. Bunu TTK Genel Müdürümüzün yüzüne de söyledim. Bunu Zonguldak’ta bir yıldan bu yana haykırıyorum. Özellikle ÇATES’in özelleşmeden önce de defalarca beş milletvekiline de söyledim. Bir araya gelin Cumhurbaşkanımıza, Başbakana bunu anlatın. ÇATES’i 1 liraya TTK’ya devredin. TTK kömürü üretsin, yaksın zarardan kurtulsun. 4-5 kişi de işe adam alsın dedik. Zonguldak’ın bir an önce teşvik kapsamı içine alınması lazım.”