Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Zonguldak 2. sıra Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu, beraberinde ilçe Başkanı Fatih Çakır ile birlikte Hükumet Konağı’nda ki resmi daireleri ziyaret etti, çalışanlardan destek istedi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu, beraberinde Ak Parti ilçe Başkanı Fatih Çakır ve partililerle birlikte Hükümet konağında birim çalışanlarını ve daire müdürlerini ziyaret etti. Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ı da ziyaret eden Çaturoğlu, ilçedeki eğitim ve okulların durumları hakkında bilgiler aldı.
“ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ BİZİ HEYECANLANDIRDI”
Bilgi paylaşımı sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Ak Parti Zonguldak ikinci sıra Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu, Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Baş Danışmanı Hüseyin Çelik’in Ereğli’ ye gelerek Üniversite kampüsü ve kent meydanı ile ilgili verdiği müjdelerin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Çaturoğlu konuşmasında "Vakti ile Ercan bey burada Üniversite kampüsü konusunda bir çalışma yapmış. Eski hastanenin 4 tane bloku var. Biz de bu dosyayı aldık. Ereğli’nin beklentisiydi bu. Eski hastanenin Üniversite kampüsü olması. Rektörümüzle görüştük. Rektörümüz ’ Eğer burası hallolursa biz Ereğli’ de 3 bin 500 olan öğrenci sayısını 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz’ dedi. Bu bizi daha da heyecanlandırdı. Biz Bartın’a sırf bu dosyayı Başbakanımıza sunmaya gittik. Diğer milletvekili ve adayı arkadaşlarımızla birlikte. Dosyayı da bizzat sunduk. Hemen akabinde sayın bakanımız Hüseyin çelik bey efendi bizzat Ereğli’ ye gelerek bu konuda ki müjdeyi vermesi Ereğli halkını ve bizleri oldukça memnun etti. Ben dün Zonguldak’taydım. Valilik bütün birimleri ve diğer kamu kuruluşlarını ve dernekleri ve esnafı ziyaret ettim. Milli Emlak Müdürlüğüne de uğradım. Oradaki Müdür arkadaşımız Milli Emlak Genel Müdürlüğünden kendilerini aradıklarını dosya ile ilgili bilgileri Ereğli mal müdürlüğünden alıp ilgili daireye gönderdiklerini söyledi. Zaten Şubat ayında da bir yazışma yaptıklarını ve aksayan bir durum olmadığını her şeyin şu anda yolunda gittiğini bizlere ifade etti. Be Ereğli’nin beklediği bir haberdi. Sayın bakanımızda bu haberi verdi. Ondan dolayı da biz kendisine minnettarız. Diğer bir konuda, Ereğli Kent Meydanı konusunda, Belediyemizin ilgilendiği konuda, şu anda üzerinde durduğumuz Hükumet konağı ile ilgili olarak bir sıkıntı vardı. O konuda da kendileri ile görüşüldü. Sonucun olumlu olduğu konusunda müjdeler verdi. İnşallah biz Başbakan’ımız geldiğinde de Müjdeler bekliyoruz. Bunu da aldığımızda seçimin finaline doğru havanın çok daha güzel olacağını ve halkımızın teveccühünün eskisinde daha fazla olacağını, bu noktada da seçimlerde bir sürpriz yapabiliriz diyorum" dedi.
"EĞİTİMDEKİ EKSİKLİKLER GİDERİLECEK"
Eğitim konusunda eksikliklerle ilgili olarak İl ve İlçe Milli eğitim müdürlerinden bilgileri aldığını ve 2016 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmaları şimdiden planladıklarını ifade eden Çaturoğlu "Aday olduktan sonra ilgili kurumlarımızın talepleri ve yatırım teklifleri 2016 programına gireceklerle ilgili bir çalışma yaptık. Milli eğitim müdürümüzle de yaptık. Dün il milli eğitim müdürümüzle de görüştük. Ereğli’ de muhtemel yapılması gerekenler programlarla ilgili kendilerinden bilgi aldık. Bu seneki yatırım programları ile birlikte tesisler bittiğinde yüzde 80-90 okul bazında tesisleşmemizi Ereğli’ de tamamlamış olacağız. Geri kalan bir kaç nokta var. Onları da biliyoruz. Onlarla ilgili de eksiklerimiz, bir turizm meslek lisesi yapılması söz konusu. Eğer Ereğli lisesi ile ilgili onarım kararı gelirse lise binası sorunu kalmayacak. Ancak yıkım kararı gelirse oraya yeni bir lise yapılması icap edecek. Bu noktalar tamamlandığı zaman bir kaç tane eksiğimiz var. Onları da bitirdiğimiz de İnşallah eğitim rahatlamış olacak. Bundan sonra artık işte konferans, spor salonu gibi sosyal tesislerle ilgili çalışmalar yapacağız" dedi.
Çaturoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra çalışanlarla selamlaşarak kendilerine destek vermelerini istedi.