AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayları Hüseyin Özbakır ile Faruk Çaturoğlu, Ereğli ilçesindeki Tersaneler ve Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayları Özbakır ile Çaturoğlu bu gün Ereğli ilçesine gelerek tersaneler bölgesinde bulunan Ereğli Gemi, Ustaoğlu Gemi ile Ereğli OSB’de faaliyet gösteren İttifak Metal, Ünallar Metal, Özbayraklar Metal ve Bolu Çimento yöneticilerini ziyaret etti. Özbakır ve Çaturoğlu’na ziyaretler sırasında AK Parti Zonguldak Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Gülüç Eski Belediye Başkanı Aydın Güngör, bazı AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyeleri ve kalabalık partili grubu eşlik etti.
Gerçekleştirdikleri ziyaretlerde gerek işverenlerin, gerek işçilerin ilgisinden memnun olarak seçim çalışmalarına devam eden milletvekili adayları ve AK Partililer, bu sevginin ve ilginin sandığa yansımasıyla Zonguldak’ın makûs talihini değiştirecek yatırım ve projelerin daha hızlı uygulamaya, yürürlüğe konacağı ifade edildi.
ÖZBAKIR “İSTİHDAM İÇİN TEŞVİK MÜCADELESİ VERECEĞİM”
Ziyaret edilen iş yerlerinde çalışan işçilerle sohbet eden ve kendilerinden destek isteyen Özbakır, milletvekili seçilmesinin ardından hızlı bir şekilde Zonguldak’ın teşvikte 4 ve 5. Bölgede yer alması için mücadele vereceğini dile getirdi. Özbakır konuşmasında “Burada daha çok istihdam alanları oluşturmak istiyorsak, Zonguldak’ın 4-5 bölge yatırım bölgesi yapmak ile bu mümkün olabilir. Gelin desteğinizi bize verin bölgemize daha çok yatırımcı ve sanayicinin gelmesi için mücadele verelim. Bartın 6. OSB’sini açıyor. Kdz. Ereğli’de bir tane OSB var. Biz bu sayısı Zonguldak’ın 4. derece yatırım bölgesine ya da 5. Derece yatırım bölgesine alarak çözelim. Bizim sizden istediğimiz destek, gelin bize oy verin, işsizliği çözmek için elimizden geleni yapalım. Bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.
ÇATUROĞLU: “TERSANELERİ AK PARTİ KURDU”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Çaturoğlu ise Ereğli ilçesinde tersaneleri AK Parti’nin kurduğunu belirterek gerek OSB’de ki sanayinin ve gerekse tersanelerin yeniden canlanması için her türlü mücadeleyi vereceğini anlattı. Çaturoğlu işçilere hitaben yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Bizler bölgemizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Gerek tersanelerde yaşanan sorunları gerekse OSB’lerdeki ihtiyaçları bu ihtiyaçları giderecek olan kadrolar bizde var. Bu tersaneleri buralar AK Parti kurdu, AK Parti’den önce burada, Kdz. Ereğli’de tersane mi vardı? Biz bu tersanelerin bu bölgeye kazandırılması için mücadele verdik, tekrar eski günlerine dönmesi, şahlanmaları için, daha da büyümeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerek tersaneler, gerekse OSB’ler bizim gözbebeğimiz, istihdamın gerçekleştirileceği alanlar, bu işyerlerine yönelik her türlü çalışmayı ve çözüme dönük gayretlerimizi göstereceğiz. Muhalefetin vaatlerinin sınırı yok, bunların milletimizin kararına tahammülleri yok. AK Parti’yi milletimizin teveccühünün var ettiğini anlayamıyorlar, daha da ötesini açıkça ifade etmek gerekirse hazmedemiyorlar. Ama bizim milletimiz her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır, 2002’nin öncesini de iyi bilir, son 13 yılı da çok iyi bilir. Bize 7 Haziran’da sandıklarda oy verin. Sizin sözünüzün üstüne söz söyletmeyin, bizi boynu büyük göndermeyin, AK Parti adaylarına sahip çıkın. Son sözü siz söyleyin, son sözü Zonguldak söylesin.”