Marmara Üniversitesi “Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü” ilçemiz Cumhuriyet Ortaokulunda etkinlikte bulundular.
Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şube Müdürü Cengiz Yılmaz, Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Yapılan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Mevlüt Yıldırım; “Marmara Üniversitesi Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü’nün ‘Bir El De Sen Uzat Anadolu’ya’ projeleri kapsamında okulumuzda öğretmenlere, velilerimize seminer ve öğrencilerimize yönelik seksen birinci etkinliklerini yapmışlardır. Kulüp, köy çocuklarının yalnız olmadığını hissettirmek, onların bizden, bizim de onlardan hiçbir farkımız olmadığını isterlerse bizden daha iyi yerlere gelerek bizi geçebileceklerini anlatmak, okumayı, bilimi, ilmi sevdirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz doyasıya eğlendiler, hayatlarında unutamayacak etkinlikler yaptılar.
Kulüp tamamen gönüllü öğrencilerden olup, öğrenci hediyelerinin ve yol masraflarını kendileri karşıladıklarını belirttiler. Okulumuzda kulübün önceki Başkanı Sultanbeyli Genç Osman Ortaokulu Müdür Yardımcı Muhammet Erkam Avcı tarafından velilerimize, öğretmenlerimize yönelik seminer verildi. Diğer üyeler tarafından hemen bahçede sevgi çemberi oluşturarak sabah sporu ve tanışma etkinliği yapıldı. Öğle arası yemekler yendi. Öğleden sonra etkinliklere devam edildi. Kulüp öğrencileri akşam TSO Anadolu Lisesi’nin yurdunda kaldılar” dedi.