Çaycuma Müftülüğü tarafından “Kutlu Doğum Hastası” na hazırlık için kahvaltılı toplantı düzenlendi.
Köftecim restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Çaycuma Müftüsü Mahmut Rauf Aracıklıoğlu, müftülük görevinin yanında Türkiye Diyanet Vakfı Çaycuma Şube Başkanı olarak toplantıda yer aldığını söyledi.
Toplantının asıl amacının kurum amirlerine ve kutlu doğum haftası etkinlikleri için belediye başkanlarıyla görüş ve öneri hazırlamak olduğunu ifade eden Aracıklıoğlu,
“Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için bize destek olan herkese Çaycuma Müftülüğü olarak teşekkür ederim. Aynı zamanda kendini göstermeyen ancak fedakarca bizlere çalışmalarda destek olan arkadaşlarımız var, onlara ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiyorum. Ben şu vurguyu yapmak istiyorum, biz din gönüllüsüyüz, görevli olunca saat 08:30 ile 17:00 gibi algılanıyor. Toplumumuzun her yerinde her ücra köşesinde imamlarımız var. Biz bu yıl peygamber sevgisini tanıtmamıza vesile olacak ve en ücra köşelere kadar ulaştırılması istiyoruz. Onun için bu gün topladık. Çalışmalarımız peygamberimizin anılması değil de anlaşılması onun kutlu mesajlarının anlaşılması için böyle bir çaba içerisinde girdik” diye konuştu.
Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli de yapılan kahvaltılının geçen yılın teşekkürü olduğunu belirterek, “Son bir ay içerisinde müftülüğümüz ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın çeşitli etkinlikleri oldu ki, bunları din görevlisi arkadaşlarımızın tek başına başarmaları mümkün değil. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, vatandaşlarımız ve diğer kurumlarımız hep beraber sahiplenerek çok güzel etkinlikler yapıldı. Hem onun teşekkürü hem de önümüzde yaklaşan Kutlu Doğum Haftası’nın hazırlıklarının paylaşılması, desteklerinize ihtiyaç duyulan konularda müracaat etmek için bu toplantı organize edildi. Biz Çaycuma olarak çok şanslıyız, dışarıdan birilerine söyleseniz ki, binlerce insanı Kent ormanı dediğimiz alanda bir araya toplayabiliyoruz bu da bizim için büyük bir şans” dedi.
Toplantıya, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir ve imamlar katıldı.