Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2014 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve Devrek Kaymakamlığı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu’nun ortaklaşa yürüttüğü “Devrek Baston Üreticilerinin Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimi ve Online Satış Platformunun Oluşturulması (DEBASP)” projesinin faaliyetleri hızla devam ediyor.
Son olarak proje ekibi Almanya da düzenlenen 49.cu ITB Berlin 2015 Turizm Fuarı’na katıldı. Devrek Bastonunu uluslararası bir platformda tanıtmak üzere Devrek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü ve Proje Koordinatörü Gün Albayrak, Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Şule Kıycı, Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Afitap Bulut ve Devrek Kaymakamlığında görevli proje muhasebecisi Seyhan Pirpir’den oluşan ekip ile BAKKA proje izleme uzmanı Hatice Şölen Mailoğlu Almanya da düzenlenen 49.cu ITB Berlin 2015 Turizm Fuarı’na katıldılar. 4-8 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük turizm fuarında Hall 3.1-113’te stand açan Devrek kaymakamlığı proje ekibi Devrek bastonuna ilgi çekmeyi başardı. Dünyanın birçok ülkesinden gelen seyahat acentaları, tur operatörleri ve turistler ile gurbetçi vatandaşlarımızın ziyaret ettiği standa, proje kapsamında yer alan Devrek baston ustalarından Ali-Necati Akçasu, Murat Ayvacı, Dilek Çelebi, Tansel Işık, Bülent Korum, Tuncay Kurt, Murat-Mürvet Okur, Ayşegül Yurttadur’un bastonları sergilendi. Fuara gelen konuklara proje kapsamında hazırlanan İngilizce, Almanca ve Türkçe proje broşürü, ahşap magnet, kalem ve çanta hediye edildi. Stand Japonlar, Çinliler, Almanlar, İngilizler ve Amerikalılar ile Ruslar tarafından ilgi gören Devrek bastonu uluslararası platformda da tanıtıldı.
Yerli ve yabancı pek çok misafirin ziyaret ettiği fuarın sürpriz konuğu Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzarekeci Mevlüt Çavuşoğlu oldu. Devrek Bastonunun tanıtıldığı standı ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu Devrek bastonu hakkında proje ekibinden bilgi aldı. Stand ayrıca Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ve ekibi, Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Kahramanmaraş İl Kültür Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı tarafından da ziyaret edildi. Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve ekibi fuar boyunca Devreklileri yalnız bırakmadı. 5 gün süren fuarda Devrek Bastoncuları ilk defa ITB Berlin Fuarı’nda tanıtılmış oldu. Fuarda tur operatörleri ile görüşülerek, bölgemizde yeni tur rotaları oluşturmaları ve Devrek’te daha uzun süre kalmalarına yönelik bilgi verildi.
Fuarın Devrek Bastonunun tanıtımı ve pazarlanması açışından son derece verimli geçtiği kaydedildi.