Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Verem Savaş Derneği gezici röntgen aracı ile Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlüler ile personeli verem taramasından geçirdi.
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Gezici röntgen tarama aracı ile Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda verem taraması yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan ve akşama kadar devam eden çalışmada yaklaşık 400 mahkuma verem taraması yapıldı.
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan insanların toplu yaşadığı yerlerde gelen talep üzerine verem taramalarını sürdürdüklerini söyledi. Hizmeti devlet millet iş birliği çerçevesinde yürüttüklerini anlatan Erdoğan “Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak Zonguldak ili genelindeki hizmetlerimize devam ediyoruz. 40 yılı aşkın süredir devam eden verem mücadelemizde Ereğli ve Alaplı ağırlıklı olmak üzere çok önemli başarılar elde ettik. Verem hastalığı yok denecek mesafeye çekilmiştir. Devlet millet işbirliği çerçevesinde yurtlarda, cezaevlerinde, huzurevlerinde, insanların birlikte yaşadığı ve çalıştıkları risk guruplarında verem taramalarını yapmaya devam ediyoruz. Esas itibariyle verem bulaşıcı bir hastalık olması sebebiyle geniş halk kitlelerine bulaşmasını önlemek. Amaç budur. Bu taramalar devlet-millet işbirliği çerçevesinde yapılmaktadır. Biz çekilen röntgen filmlerini ilgili verem dispanserlerinde okutturuyoruz. İlgili kuruma teslim ediyoruz. Çıksın istemiyoruz ama şayet veremli çıkarsa devletimiz bunun ilaçlarını bedava vermektedir. Verem dispanserlerimiz ilaçları bedava verirken bizde verem savaş derneği olarak kırsal kesimde ve şehir merkezindeki fakir ailelerimizin kumanya ihtiyaçlarını ve yakacaklarını karşılıyoruz. Bu tür taramalarla birlikte verem mücadelesine destek veriyoruz. Bu bir gönül ve sevda işidir. İnsana hizmet aynı zamanda bir ibadettir. Bizde bu yolda devam ediyoruz. ’Durmak yok, yola devam” diyoruz. Bu günde malumunuz olduğu üzere Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda çalışma yaptık. Talep geldiği takdirde diğer kurum ve kuruluşlarla bu çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.