Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, zengin içeriği ile ulusal ve uluslararası kaynak yelpazesini genişletiyor.
Üniversite Kütüphanesi, Türkiye’deki yükseköğretim araştırmalarında önemli bir referans noktası haline geldi. Üniversite geniş kaynak arşivine Ermeni meselesi konusunda da yayımlanmış basılı ve elektronik kaynakları katarak iddialı bir araştırma merkezi oluşturdu.
BEÜ’nün zengin Kütüphanesi, Ermeni meselesi konusunda tüm basılı ve elektronik yayınların bir araya getirilmesi ile bu alanda da dikkat çeken bir bilgi merkezi oldu. Yerli ve yabancı araştırmacıların kitapları, gazete ve dergi yazıları, bilimsel makalelerinin oluşturduğu çok sayıda basılı ve elektronik yayın kullanıcıların hizmetine sunuldu.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, yaptığı açıklamada “Ermeni meselesi son dönemde gündemin önemli başlıklarından birini oluşturuyor. Kütüphanemizde bu alanda yapılmış araştırmalardan oluşan basılı ve elektronik kaynaklardan özel bir bölümü oluşturduk. Akademik bir yaklaşımla Ermeni meselesi araştırmacılarının yararlanması amacıyla hazırlanan arşivimizde özellikle tarihçilerin ilgisini çekecek pek çok kaynak bulunuyor. Üniversitemizin bu konuda da önemli bir referans merkezi olacağına inanıyorum” dedi.