Zonguldak’ta Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri yöresel kıyafetleri yeniden restore ederek Öğretmenevi Sergi Salonu’nda sergilediler.
Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda görevli kursiyer öğretmenleri tarafından çalışmalarını sürdüren kursiyerler yöresel kıyafetler ve hazırladıkları çeşitli el sanatlarını sergilediler. Açılışı ise Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay ve HEM Müdürü Özcan Aktaş yaptı.
Serginin açılışına ise MEB İl Müdür Vekili Ercan Kahya, MEB Şube Müdürleri, Kamuran Aşkar, Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede ve okul müdürleri ile kursiyerler katıldı. Kurdeleyi kesen protokol üyeleri ardından sergiyi gezdi.
El ürünlerinin sandıklardan çıkarak satışa hazır hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi; seri üretime geçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Halk Eğitim Merkezi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Merkez Müdürü Özcan Aktaş şöyle dedi:
“Yöresel kıyafetlerin yeniden düzenlenmesi, diğer el sanatları ürünlerinin sergilendiği güzel bir sergi oldu. Kursiyerlerimize ve kurs hocalarımıza teşekkür ediyoruz. El sanatlarını tekrar canlandırmak amacıyla çeşitli çalışmalarımız olacak.”