Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Devlet Hastanesi’nde acil katı ile giriş katında ki çocuk muayene polikliniklerinin duvarlarına çocuklar için Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından masal dünyasının kahramanlarının resimleri çizildi. Hastane yöneticisi Opr. Dr. Muharrem Erdem, proje ile çocukların hastanede kendilerini evlerinde hissedebilecekleri bir ortam hazırlamayı amaçladıklarını söyledi.
Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde sosyal sorumluluk projesi kapsamında Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından çocuk polikliniklerinin duvarlarına masal dünyası ve çizgi film kahramanlarının resimleri çizildi. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Muharrem Erdem, amaçlarının hastaneyi çocuklar için ev ortamına dönüştürmek olduğunu söyledi. Erdem gazetecilere yaptığı açıklamada “Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, Güzel Sanatlar Lisesi ve Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, çocukların tedavisi yanı sıra rehabilitasyonlarını da sağlamak amacıyla böyle bir projeyi geliştirdik. Faydalı olduğunu görüyoruz. Okul öğrencilerinin çizdiği resimlere karşı çocukların ilgisi şimdiden arttı. Bu şekilde çocukların kaygılarını yenmeye çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmada desteklerinden dolayı Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Hüseyin Uysal, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
16 öğrenci ile başlattıkları proje ile ilgili olarak gazetecilere bilgi veren Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Resim öğretmeni Sevinç Yıldız Tanal, poliklinik alanlarındaki duvarlardaki çalışmaların tamamlanmasının ardından çocuk doktorlarının odalarındaki duvarlarda da resim çalışmaları yapacaklarını söyledi.
Proje ile birlikte bir amaçlarının da fotoğraflarla vatandaşların ekmek, su ve elektrikte tasarrufa gitmelerini sağlamak olduğunu anlatan hastanenin Otelcilik Hizmetleri Müdürü İsmail Koçak “Ülkemizdeki su, ekmek ve elektrik israfının bir nebze önüne geçebilirsek, bir damla suyu kurtarabilirsek bizim için çok büyük bir başarıdır. Günde ortalama 4 bin 500 poliklinik yapılmakta. Bu rakam hasta yakınlarıyla beraber 10 bini buluyor. Eğer bunu 10 bin kişiye anlatabilirsek büyük yol kat edeceğimize inanıyorum” dedi.