AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri TOKİ Projesi’nin yapılacağı Rat Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.
Bir kahvehanede gerçekleşen toplantıya, mahalle sakinleri ilgi gösterdi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile birlikte TOKİ Başkanı ile Rat Mahalesi’ndeki TOKİ Projesinin detaylarını konuşulduğu ifade eden Karaduman, yapılan görüşmenin ayrıntılarını vatandaşlara aktardı. Bir vatandaşın ‘Seçim zamanında Ali Bektaş ile gelip tapularınızı dağıtacağız demiştiniz niye dağıtmadınız?’ sorusu üzerine Karaduman, “Ali Bektaş’la geldiğimizde bunu söyledik. Sözümüzün arkasındayız. Tapularınızı belediye yapacak. Biz belediye olarak bunları hazineden alıp size verecektik. Fakat şuan CHP’li Belediye yetkililerinden bize bir talep gelmedi. Belediye kulağının üstüne yattı uyuyor” cevabını verdi.
“ÇOK KISA ZAMANDA TOKİ PROJELERİNİN 1. ETABI BAŞLAMIŞ OLACAK”
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Karaduman, Rat Mahallesi’nde yapılacak TOKİ Projesiyle ilgili halk arasında dolaşan çok fazla bilgi kirliliği bulunduğunu ifade ederek, “Çınartepe ve Baştarla Mahallesi’nde sizlerin de bildiği gibi TTK ve hazine arazilerinin TOKİ aracılığıyla sosyal konut projesi başlamıştı. Hem TTK arazisi üzerinde hem de hazine arazisi üzerinde TOKİ’ye arazi tahsisi ile ilgili resmi işlemler devam ediyor. Bu arazilerin TOKİ’ye tahsislerinin tamamı yapıldı. Umut ediyorum ki kısa zamanda TOKİ konutları etap etap başlamış olacak. Zaman zaman arkadaşlarımız bize geldi ve 2 mahallede bilgi kirliliği oluştuğunu fark ederek TOKİ başkanını Özcan Ulupınar ve Zeki Tosun’la birlikte ziyaret ettik. Burada yaptığımız ziyarette Gökçebey ve Bakacakkadı Belediye Başkanımız bizlere eşlik ettiler. Kendi bölgelerinde de TOKİ ile ilgili projeleri hayata geçirmeyiş hedefliyorlar. Bizlerde sizlerden gelen sıkıntıları TOKİ Başkanımıza ilettik. Bu projenin ne zaman hayata geçeceği, kira yardımları ve hak sahiplerinin hangi etaptan başlayacağını görüştük. Çok zaman zamanda umut ediyorum ki 1. etaptan başlamış olacak” dedi.
“HİZMET GETİRME NOKTASINDA SIKINTI YAŞIYORUZ
Zonguldak Belediyesi’nin AK Parti iktidarında olmadığı için hizmet getirme noktasında daha önce 2-B sorunu şimdi de TOKİ sorunu gibi birçok problemin yaşandığını bildiren Karaduman, “Zonguldak Belediyesi AK Parti’de olmadığı için hizmet gelmesinde sıkıntı yaşıyoruz. Bunların biri de TOKİ Projesidir. Öncelikli süreçte 2-B problemler gelmişti. Bizler o süreçte de köprü vazifesi olup takipçi olmuştuk. Bizler canı gönülden hizmet noktasında hayret gösteriyoruz. Sizlerde destek verirseniz bu projenin daha hızlanması sağlanacaktır. Bazı arkadaşlar projenin hayata geçmemsi için gayret gösterirse bu süreç uzar. Zonguldak kozmopolitik bir şehir ve yüzde 75’i mülkiyet sıkıntısı olan bir şehir. Bizim 2004 ve 2009 yıllarında başlattığımız imar ıslah planları ile ilgili çalışma yapmadı. Eğer bunlar takip edilseydi sizler şimdi tapu sahibi olacaktınız ve bu sıkıntılar daha farklı bir masada oturacaktık. Gökçebey ve Bakacakkadı Belediye Başkanı arkadaşlarımız TOKİ projesi için bizzat kendi bölgelerine getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Çaydeğirmeni’nde bu TOKİ projeleriyle bölgenin çehresini değiştirdi. Bizler de bu projeyi burada hayata geçirip sizlere sosyal konutlar yapıp bu evlerde yaşamanızı istiyoruz. Eğer bunu kabullenmeyen arkadaşlarımız bizlere bunu açık bir şekilde sorabilirler” diye konuştu.
Gerçekleştirilen toplantıda AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın anlattıklarını dinleyen mahalleli TOKİ Projesiyle evlerine değerinin altında fiyat biçileceği endişesi yaşarken, Bir mahalle sakini ise biz TOKİ istemiyoruz. Bizim buralar cennet gibi yer gitsinler daha kötü olan yerler var o bölgelerde düzenleme yapsınlar” dedi.