Kozlu Belediyesi’nin ve birçok belediyenin envanterinde olmayan 30 metre merdivenli itfaiye aracı Kozlu’ya geldi.
Geçtiğimiz aylarda hibe araç temin etmek için Almanya ve Belçika’ya giden Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Almanya ve Belçika’da gurbetçi dostları ve belediyelerle yaptığı görüşmeler neticesinde Welkenraedt Belediyesi’nden hibe yoluyla 2 tane itfaiye aracı temin etmişti.
30 metre merdivenli itfaiye aracı ve itfaiye öncü kurtarma aracı olmak üzere 2 tane itfaiye aracından öncü itfaiye aracı daha önce gelmiş ve Kozlu Belediyesi araç envanterine katılmıştı. 30 metre merdivenli araç da gelerek Kozlu ve Zonguldaklı vatandaşların hizmetine sunuldu.
16 KATA KADAR MÜDAHALE İMKANI
Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin konu ile ilgili şunları kaydetti; “Belçika’nın Welkenraedt Belediyesi’nden gurbetçi dostlarımız ve belediyelerle yaptığımız görüşmeler neticesinde şartsız hibe ile temin ettiğimiz ikinci itfaiye aracımız da geldi. Kozlu’muza ve Zonguldak’ımıza hayırlı olsun. Bu itfaiye aracı 30 metre merdivenli bir araçtır. Belediyemizin ve birçok belediyenin envanterinde olmayan bir araçtı. Bu aracın ne gibi faydaları olacak; Bu araç kot farklarına göre asgari 12 kata kadar, meyilli arazilerde 16 kata kadar olan binalarda ulaşımı ve müdahale imkanını sağlayacak. Bu şekilde de insanlarımızın can güvenliğine bir nebze katkı sağlamış olacağız” dedi.