Zonguldak’ın Ereğli ilçe müftüsü Recai Albayrak Kutlu Doğum haftası programı hakkında bilgi verdi. Müftü Albayrak düzenlediği basın toplantısında uyuşturucu kullanımına dikkat çekerek "Gençlerin manevi dünyasını dolduramamışız" dedi.
Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak Kutlu Doğum Haftası programı hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki “Hazreti Muhammed (s.a.v) ve Birlikte Yaşama Ahlakı" olduğunu dile getiren Albayrak, kutlu doğum haftasının asıl hedefinin Hz. Peygamberimizin hayatını, sevgisini daha fazla insana anlatabilmek olduğunu söyledi.
MÜFTÜ ALBAYRAK UYUŞTURUCU KULLANIMINA DİKKAT ÇEKTİ
Gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucu kullanımına dikkat çeken Albayrak, gençlere daha fazla ilgi gösterilip ilgilenilmesi gerektiğini dile getirdi. Albayrak konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Hedefimiz, ne kadar insana Peygamber efendimizin sevgisini-aslında bu sevgi hep var ama bunu daha da yüreklerimizin derinliklerine kazımak amacıyla bunu yapıyoruz. Burada önemsediğimiz nokta öğrencilerimiz ve gençlerimizdir. Hepinizin bildiği gibi gençlik bu ülkenin, bu vatanı emanet edeceği geleceği. Biz bu anlamda görevimizi tam yapabiliyor muyuz? Eksiklerimizin olduğu kanaatindeyim. Bunda sadece müftülüğün değil tüm toplumun bu noktaya odaklanması lazım. Resmi kaynaklardan ürpertici rakamlar alıyoruz. Bunlar bizi müteessir ediyor. Uyuşturucu ile ilgili çarpıcı, düşündürücü rakamlar geliyor. Bunda hepimizin payı, hepimizin eksikliği olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin manevi dünyalarını dolduramadığımız için maalesef birilerinin pompalamasıyla sektör oluşturuluyor. Bizler bu noktada neler yapabiliriz. Hep gündemimizde. Zaman zaman sivil toplum kuruluşları ve temsilcileriyle bunları paylaşıyoruz. Ortak bir strateji, ortak bir çalışma uygulamamız ve onun içinde yer almamız gerektiğini paylaşıyoruz. Muhatap olduğumuz başta STK’lar görüntü olarak destek veriyor ama hepimizin paydaşı olabileceği bir oluşumu henüz gerçekleştirmiş değiliz. Belki lokal manada birtakım çalışmalar yapılıyor ama hepimizin gençliğimizin yaralarını tedavi etmek onları bir anlamda rehabilite etme çalışmalarını yürütmemiz gerekiyor."
Müftü Albayrak toplantıda hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.