Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) tarafından, Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi işbirliğiyle 2 sürecek bir kan bağışı kampanyası başlattı.
Zonguldak TSO ile Türk Kızılay’ı Zonguldak Şubesi işbirliğiyle oda binası önüne kurulan çadırlarla kan bağışı kampanyası başlatıldı. Düzenlenen kan bağış kampanyasına TSO Başkanı Metin Demir, TSO Eski Başkanı Salih Demir, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, İş Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar Türk Kızılay’ı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün katıldı. Düzenlenen kampanya hakkında bilgiler veren Zonguldak Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, “Nihat başkanımla geçen ay yaptığımız değerlendirmede, kan bağışı miktarının kan ihtiyacından yaklaşık 2 bin ünite kadar eksik olduğunu tespit etmiştik. Zonguldak’ın bu konuda en azından kendine yeter hale gelmesi gerekiyor. Şuan ki durumu Zonguldak’a yakıştıramıyoruz. Bütün Sivil toplum kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin kendi misyonlarını yerine getirebilmenin yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerine öncülük etmesi muhakkak önemli. Biz de TSO olarak bu alda öncülük yapmak ve örnek olmak için böyle bir kampanya başlattık. Kampanya iki gün boyunca devam edecek. Bir ünite kan verim üç hayat kurtarmak önemli bir şans. Tüm üyelerimizi ve Zonguldak halkının bu şansı değerlendirmesini istiyoruz” diye konuştu.
2 gün sürecek olan bu kampanyanın herkese örnek olmasını ifade eden Türk Kızılay’ı Şube Başkanı Nihat Aygün “ TSO işbirliğiyle panayır havasında bir kan bağışı kampanyası başlattık. TSO başkanımıza, yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyoruz. Ortaklaşa başlattığımız bu kampanya Zonguldak’ta bir ilk ve biz bu kampanyanın geleneksel hale gelmesini istiyoruz. 2011 yılında üniversitede başlattığımız kampanya nasıl diğer üniversitelere örnek olduysa, buradaki kampanyamızın da başta Türkiye’deki bütün TSO’lara bir örmek teşkil edeceğine inanıyorum. Zonguldak’taki sivil toplum kuruluşlarının bu kampanyaya katılmalarını ve yardımcı olmalarını istiyoruz. Zonguldak’ta kan bağışıyla ilgili sorunlarımız var. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bu nedenle tüm Zonguldak halkını kan bağışına davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki bir ünite kan üç can kurtarıyor” dedi.