Türk Dünyası Gençliği Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un himayelerinde Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu organizasyonuyla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Ankara ’da toplandı.
Türkiye Gençlik ve Sor Konfederasyonu Genel Merkezi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Orta Asya Türk Devletleri Balkan Devletleri Gençlik Sivil toplum kuruluşu liderlerini Ankara’da topladı. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu Toplantıya Başkanlık etti. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ev sahibi Devletin Gençliğini temsilen yapmış olduğu konuşmasında şöyle dedi:
"Öncelikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi önemli bir Bayramda soydaş ve kardeş ülkelerimiz olan Orta Asya Türk Cumhuriyetlerimiz ve Balkan Devletlerimizden toplantıya katılan siz çok değerli genç liderlere çok teşekkür ederim. Türkiye Gençliği olarak kardeş ve soydaş ülkelerimiz olan Türk Cumhuriyetlerimiz ve Balkan Devletlerimiz gençliğiyle birlikte olmaktan ve birlikte hareket etmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz.
biz gençler kardeş ve soydaş ülkelerimiz gençliği olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını biz gençlere armağan etmesinden dolayı Türk Milletinin Büyük ve daim Atası Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarliğımı ifade ediyor. Türk Gençliğini temsilen aziz hatırasının önünde saygıyla eğiliyorum."
Toplantıya Azerbaycan; Gürcistan; Türkmenistan; Kırgızistan; Kazakistan; Tacikistan; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Arnavutluk; Kosova; Makedonya; Karadağ; Bosna Hersek ülkeleri Gençlik Sivil Toplum Kuruluşları adına toplamda 500 genç katılım gösterdi.