AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Üzülmez 1-2 Tünellerinde incelemede bulundu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer, Üzülmez 1-2 Tünellerinde incelemelerde bulundu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili ve 3’üncü Sıra Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer, Üzülmez 1-2 Tünellerinde incelemelerde bulundular. Yapılan inceleme sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, “Zonguldak, karayolları ulaşım ağı bakımından zor bir coğrafya. Buna rağmen zoru başarıp gerektiğinde dağları delip, dere yataklarını kaydırıyoruz. Köprüler ve viyadükler yapıyoruz. Gökgöl Mağarasından Asma bölgesine kadar olan 2 bin 200 metre yol bin 600 metre kısaltarak tünellerle birlikte 600 metreye indiriliyor. Aynı şekilde zor coğrafyamızda müttehitlerin de bizi üzmemesi gerek. Ereğli-Devrek yolunda müttehit iflas etti. Ereğli-Zonguldak yolunda maalesef müttehit yolu 15 yıldır bitiremedi. Güçlü firmaların olduğu yerlerde biz sorun yaşamıyoruz. Bazen karşımıza kömür damarları çıkıp grizu tehditleri oluyor. Su çıkıp heyelan olabiliyor. Zonguldak’ta öyle sorunlu yerler var ki, akşam yapılan yol sabah yok oluyor. Zonguldak’ın girişi çok önemli ve inşallah tüneller üç ay içerisinde bitirilip vatandaşın hizmetine sunulacak. İkinci makas mevkiinde kavşak projesi ve Mithat paşa tünelleriyle Zonguldak yol sorunu çözülecek. Zonguldak-Ankara ve İstanbul duble yolları da önümüzdeki sene bitmiş olacak. Başbakanımız ve Ulaştırma bakanımıza 17 yıldır bitmeyen yollarımız olduğunu söyledik. Sorun coğrafya ve müttehitten kaynaklanıyor. Ama he olursa olsun bizim bu yolları bitirmemiz lazım. Bütün yolları 2016’da bitireceğiz” dedi.
Karayolları yetkilisi Suat Çüre tüneller hakkında bilgi vererek şunları söyledi:
“Tünellerin ihalesi 2012 yılında yapıldı. Üzülmez tünellerinin boyu 600 metre. İç çalışmalar biti. Hedefimiz Zonguldak’a yakışacak bir şekilde 3 ayda tünelleri açmak. Üzülmez Tüneli girişinde dere yatağı çalışmamız var. Bu çalışmada hızla bir şekilde bitirildikten sonra tüneller faaliyette geçecek."