Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’e yanıt verdi. Kaban, “Bugüne kadar Ereğli ve Alaplı bölgesinde ortaya çıkmış demir çelik bağlantılı çalışmaları yaptırmaktan ve değişik projeler uygulamaktan da tarafımdan hiç geri kalınmamıştır” dedi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kdz.Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’in Erdemir ile yaşadıkları birtakım sorunlarla ilgili olarak kamuoyunda çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.
Vali Kaban açıklamasında şöyle dedi:
“Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Yaşar Tetiker, temsil ettiği iş adamı ve sanayici kesimini, kendi sağlığı pahasına savunma hususunda elinden gelen her şeyi yapmaktan sakınmayan bir kişi olarak üzerine düşeni yapma konusunda gösterdiği bir gayretle öne çıkmaktadır. Bu anlamda Zonguldak Valisi olarak bugüne kadar Ereğli ve Alaplı Bölgesinde ortaya çıkmış Demir Çelik ile bağlantılı çalışmaları yaptırmaktan ve değişik projeler uygulamaktan da tarafımdan hiç geri kalınmamıştır. Türkiye’nin sayılı, saygın kuruluşlarından olan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları nezdinde değerli başkanın ifade ettiği tarzda eğer bir arabuluculuğa ihtiyaç varsa ya da olacaksa, bunu da sağlamak üzere Valilik Makamınca her türlü gayret gösterilecektir."