Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti; MHP Zonguldak Milletvekili Adayları ve partilileri genel merkezdeki kahvaltı programında ağırladı.
ZGC’de gerçekleştirilen programa ZGC Genel Başkanı Derya Akbıyık, Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, ZGC Yönetim Kurulu üyeleri, gazeteciler ve MHP heyeti katıldı. ZGC Genel Başkanı Derya Akbıyık, “Bu gün Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin kahvaltılı etkinliğinde MHP’nin milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldik. Bakanım ilk aday adaylığını açıkladığında bizi ziyaret etmişti. Bu gün de seçime çok kısa bir süre kalan yine bizleri ziyaret ederek mutlu etti” diye konuştu.
MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ise “Güzel bir seçim süreci yaşadığımızı düşünüyoruz. Adaylarımız olmak üzere teşkilatlarımız bu dönem içerisinde büyük bir kenetlenme sağlandı. Büyük bir birlik ve beraberlik, önce MHP teşkilatları ve milletvekili adayları arasında oluştu. Sizler de tabloyu görüyorsunuz, hepsi ağabeylik kardeşlik yapabilecek düzeyde; birbirlerine sahip çıktılar. 22 yıl gibi bir zamandır MHP içerisinde seçim çalışmalarını yürütüyorum. Ben bu zamana kadar bu şekilde sistemli, düzgün ve tertipli bir şekilde seçim çalışması ilk kez gördüm. Tabii ki burada başta Sayın Bakanımız ve Valimiz olmak üzere tecrübeleri ile cesaretle teşkilatlarımız tam anlamıyla birbirleriyle kenetlenmiş duruma geldi. Burada bundan sonrasını biz tevekkül diyoruz. Çıkacak olan halk iradesine saygı duymak zorundayız bu zamana kadar da böyle yaptık. Ama sizler de takdir edersiniz ki biz MHP olarak bütün vermiş olduğumuz mesajlarımızda Zonguldak’ta birlik; bütünlüğün sağlanamadığını en azından bu seçimler döneminin bir karnaval havasında geçmesi halinde 8 Haziran itibariyle insanların birbirlerinin yüzüne bakabileceği birbirlerine selam vereceği ve TBMM’de yeni şekillenecek olan milletvekilliği düzeyinde iyi bir çalışmanın olabileceğinin bir yolu olduğunu söylememize rağmen başta AK Parti olmak üzere CHP son günlerde özellikle MHP’ye saldırmaya başladı. Bu seçimde sandık görevlilerine çok büyük iş düşecek” diye konuştu.
MHP Zonguldak 5. Sıra Milletvekili Adayı Meral Demirbaş ise “Biz 5 değerli arkadaş iki değerli büyüğümüz tecrübeleriyle; genç doktor arkadaşımızın enerjisi ile genç kardeşimizin sevgisiyle beraber ve ben aşkla beraber hepimiz elimizi taşın altına koymaya hazır olarak bu kutsal yolda hepimiz elimizden geleni yaptık. Yaptıklarımız, yapacaklarımız hepsi ortadadır. Bugüne kadar hepimiz sözün arkasında duran kişileriz. Ve değerli büyüklerimizin mutlaka yaptıklarıyla, eserleriyle yani büyük bir coşkuyla karşılanıyoruz. Ve ben de Zonguldak’ta bir ilk olarak teşkilatımız sağolsun bu konuda bana vermiş olduğu destek ile beraber engellilerimizin sesini duyurma imkanına sahip oldum” şeklinde konuştu.
MHP Zonguldak 4. Sıra Milletvekili Adayı Şeyma Elmas Songür de Türkiye’nin en genç adayı olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
“Ben Türkiye’nin en genç adayıyım. Dolayısıyla bu benim için farklı bir heyecan oldu, farklı bir yarış oldu. Ben bu süreçte Türk Siyaseti’nin en değerli devlet adamından devlet terbiyesini öğrendim. Dolayısıyla benim için çok farklı bir süreç oldu. Çok farklı bir heyecan oldu. MHP’nin ne kadar ivme kazandığının herkes farkında. O yüzden herkes çamur atma peşinde. Ama gelin görün ki 7 Haziran’da kimsenin çamur atamadığını, sadece lafta kaldığını göreceğiz. Ben buradan tek bir şey söylemek istiyorum. Adaylık sürecimde de sürekli kadın haklarını koruyacağımı, kadınların arkasında olacağımı söyledim. Seçimlerden sonra seçilsem de seçilmesem de her merkez ilçeye birer anaokulu ve birer kadın eğitim merkezi yapacağım.”
MHP Zonguldak 3. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Emre Bayramoğlu da şu ifadelere yer verdi:
“Tüm adaylarla beraber çok şeyler öğrendik. Bakanımızdan, valimizden ama şu bir gerçektir Zonguldak hem yerel de hem genelde hizmetsiz bırakıldı. Ve biz bu konuda şikayetçiydik. Bu şikayetimizi Zonguldaklı hemşehrilerimize anlattık. Onlardan da karşılık gördük. Zonguldak seçimlerinde bir çok şey olabilir diye düşünüyorum. Zonguldak bir şekilde kendisine hizmet etmeyen ve hizmetsiz bırakan insanlara, ne yaparlarsa yapsınlar bir şekilde ders verecektir. Ve bizlerde açıkçası ‘Onlar sizin için ne yaptı?’ diyoruz ve hiçbir karşılık alamıyoruz. Ciddi anlamda Zonguldak’ın ve Türkiye’nin değişime ihtiyacı var.”
Eski Zonguldak Valisi ve MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Yavuz Erkmen de “Zonguldak’ta güzel bir seçim dönemi geçirdik. Ben adaylığım başvurusunda partideyken yaptığım konuşmada ne dediysem onun arkasındayım. Partimize çok güçlü isimlerle, çok güçlü şekilde geleceğimizi ve seçimlerde de birinci parti olarak çıkmasının bizim için sürpriz olmayacağını ama başkaları için sürpriz olabileceği iddiasında bulunmuştum. Yine aynı sözümün arkasındayım. Biz diyoruz ki diğer partiler kendilerini ne kadar iddialı görüyorsa, biz onların daha üstünde iddialıyız diyorum. Bunu kendime ve Zonguldak halkına güvenerek söylüyorum. Çünkü biz Zonguldak’ın hemen hemen her köşesine gitmeye çalıştık. Her gittiğimiz yerde de sevgiyle karşılaştık” diye konuştu.
Eski Enerji Bakanı ve MHP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı Zeki Çakan da şu ifadelere yer verdi:
“Siyaset uzun ince bir yoldur. Aslında bu yola devam etmeyi pek düşünmüyordum. Ancak tekrar bu yolda olmanın ve bu yola devam ederek hizmette bulunabilme şansının verilmesi söz konusu olduğunda dün olduğu gibi bu günde sanki siyasete ilk kez atılıyormuşçasına heyecanlıyım. Biraz önce arkadaşlarımız belirttiler. Siyaset hizmet için çok önemli bir araç. Tabii ki bu aracı kullananlar, kullanacak olanlar siyasetten çok daha önemlidir. Siyasette; siyaset aracılığıyla hizmet edecek olan insanları bilgi, birikimleriyle, tecrübeleriyle, ülkeye verecek katkılarıyla yerel yönetimler başta olmak üzere, genel yönetimde görev alanların mutlaka ve mutlaka ortaya koyacakları çok şeyler vardır. Maalesef gerek ülkemizde gerek Zonguldak’ta işlerimizin iyi gitmediği kanaatindeyim. Ülkemizin başta bölünmez bütünlüğü olmak üzere demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin zedelendiği, hatta yasama yürütme ve yargı erklerinin birbirinin içine girdiği adaletin tecelli etmediği, vatandaşlarımızın adaletin tecelli etmeyeceği inancında oldukları bir ortamda bir ülkede yaşıyoruz. Zonguldak’ı ele aldığımızda, Zonguldak’ta da gerçekten dünü arıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ülkede, hiçbir yerde düne dönüşü hiç kimse istemez. Yarınları ister. Dolayısıyla düne dönüşü istemekteki nedenimiz dünün de daha iyi ve güzel oluşu, dünün ekonomik yönden insanları daha fazla tatmin etmiş oluşudur. Geriye dönüş yaparak vatandaşa bir şeyler anlatmak, siyasetçinin işi olmamalıdır. Ama maalesef Zonguldak’ta siyasetçinin işi vaatleri de bu oluyor. Bu koltuğa sarılalım, koltuk bize bir şeyler versin değil. Biz koltuğa geçmişte bir şeyler verdik. Aynı şeyleri verebilmek ve hizmette Zonguldak’ı sınırsız şekilde, ne yapabilirsek onu yapabilme mücadelesine girdik. Günün 24 saati gerekirse çalışarak bunu yapmanın hedefindeyiz. Ben buradan diğer siyasi partilere de seslenmek istiyorum. Bir şeye sığınmak acizliktir. Artık bu konulara fazla değinmek istemiyorum ama herhangi bir ülkede bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde ben yaklaşık 35-40 yıldır siyasetin içindeyim. İnanın görmedim. Hükumet eden bir partinin çok küçük şeylere tenezzül etmesi, iktidar partilerinde bu güne kadar görülen bir şey değildir. Bu artık geri gidişi, çöküşü gösteriyor ki bir yerlere sığınarak bir şeyler umarak ‘Acaba ayakta durabilirim’ korkusundan ibaret.”
Program hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile son buldu.