Zonguldak’ta siyasi parti yöneticileri ve milletvekili adayları genel seçimler nedeniyle oylarını kullandı.
AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, genel seçimler nedeniyle oyunu Zonguldak İlkokulu’nda kullandı. Oy kullandıktan sonra gazetecilere değerlendirmede bulunan Karaduman, “Yaklaşık iki aydır seçim çalışmalarını yürüttük. Bu gün de 7 Haziran; yaptığımız çalışmaların sınavını veriyoruz. İnşallah bu seçim biz hem Zonguldak’ımıza hem de ülkemize hem de Türkiyemize hayırlı olsun. Sandıktan çıkacak sonuç milletimize hayırlı olur. Ve bunun beraberinde inşallah Yeni Türkiye’de 2. Yarı başlayacak. Bizler aynı hız, aynı enerji, aynı coşkuyla yolumuza devam edeceğiz. Tabii bugün yapılan seçimde sandık başında bulunan arkadaşlarımıza büyük görev düşüyor. Buradaki bütün arkadaşlarımızın sandıklara sahip çıkması ve sandıkta herhangi bir şaibeye mahal vermeyip, hareketlerde ve tavırlarda bulunmamasıdır. Biz yaklaşık 2 aydır yaptığımız seçim çalışmalarında kazasız, belasız ve şaibesiz bu günlere geldik. İnşallah bu gün de bunu noktalayarak; yarın itibariyle hem Türkiye, hem Zonguldak hizmet çalışmalarına; yatırım ve kalkınmaya devam edecek” dedi.
AK Parti Zonguldak 1. Sıra Milletvekili Adayı ve emekli Başsavcı Hüseyin Özbakır da oyunu Zonguldak İlkokulu’nda kullandı. Eşi ile birlikte oyunu kullanan Özbakır, gazetecilere değerlendirmelerde bulunarak şöyle dedi:
“İki aya yakın bir sürede seçim çalışmalarını sürdürdük. Arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma süreci geçirdik. Bu gün itibariyle oy kullanıyoruz. Bu gün itibariyle her şeyi halkımızın takdirine bırakıyoruz. Sonucun Zonguldakımıza ve memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.”
Öte yandan MHP Zonguldak 2. Sıra milletvekili adayı ve eski vali Yavuz Erkmen oyunu Atatürk Lisesi’nde kullandı. Eşi ile birlikte oyunu kullanan Erkmen, “Öncelikle 2 aydan beri sürdürdüğümüz çalışmaları bu gün oy kullanarak tamamlamış olduk. Tabi bundan sonrasının takdiri milletimize aittir. Zonguldak halkına aittir. Ben herşeyden önce sonuçların hem ilimiz hem de milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Önemli olan seçimlerin huzur içerisinde geçmesidir. Sonuçlara da herkesin saygı göstermesidir” diye konuştu.