Çukurova Belediyesi, vatandaşların kurban ibadetlerini rahat ve temiz bir mekanda yerine getirebilmeleri için modern kurban kesim ve satış alanları hazırladı. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatı ile bu yıl da, Kurban Bayramı’nda kurban kesimi hizmeti ücretsiz olacak. Başkan Çetin, “Amacımız, halkımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda kurban kesim işlemlerini yapabilmelerini sağlamak” dedi.
Çukurova’da ücretsiz kurban kesimi
Çukurova Belediyesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesimini ücretsiz gerçekleştirecek. Yıllardır Çukurovalıların kurban ibadetlerini rahat bir mekânda yerine getirmelerini sağlayan Çukurova Belediyesi, bu yıl da aynı hassasiyeti göstererek vatandaşlara modern kurban kesim ve satış alanları sunuyor. Yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını sürdüren Çukurova Belediyesi, kurban satış ve kesim yerlerini hazırladı. Çukurova Belediyesi 12-15 Eylül tarihleri arasında yaşanacak Kurban Bayramında, Çukurovalıların sıhhî bir ortamda kurbanlarını kesmeleri, izdihama yol açmadan, eksiksiz bir organize ile ibadetlerini yerine getirebilmeleri için gerekli planlamaları yaptı. Vatandaşların, kurbanlarını hijyenik koşullarda kestirebilmesi için kesim alanlarının düzenli ve temiz olmasına özen gösterilecek.
“Amacımız halkımızın sağlığı ve güvenliği”
Belediye Başkanı Soner Çetin, vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda kurban alıp kesmeleri için gerekli olan tüm önlemleri aldıklarını belirterek, “Daha önce yaşanan ve olumsuz eleştirilere neden olan çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak için modern kesim yerleri oluşturduk. Bu kesim yerlerimizde kurbanlar kesilecek ve vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda poşetlenip kendilerine teslim edilecek. Amacımız, halkımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda kurban kesim işlemlerini yapabilmelerini sağlamak. Çukurova Belediyesi kesim yerleri, bayram boyunca hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.
Kurban bayramı süresince kurban ibadetlerini huzurlu ve problemsiz yerine getirebilmeleri amacıyla belediye tarafından tespit edilen satış ve kesim hizmeti veren yerler;
Satış noktaları: Huzurevleri Mahallesi İsmet Atlı Bulvarı ve Türkmenbaşı Bulvarı kesişimi Zeytinlik Alan içerisi (Forum Alanı)
Kesim yerleri : Beyazevler Çamlık Alanı (2), 100. Yıl Semt Pazarı, Güzelyalı Semt Pazarı, Toros Mahallesi, Kapalı Semt Pazarı, Huzurevleri Semt Pazarı