ADANA'da Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yakılarak katledilen 37 aydının anısına Madımak temalı park yapmak için çalışmalara başlanacağını açıkladı.
Madımak temalı park konusu Çukurova Belediye Meclisi oturumunda gündeme geldi. Madımak katliamının 26’ncı yıldönümü dolayısıyla meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Abeydullah Kolcu, 2 Temmuz’un Türkiye tarihinin kara günlerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Allah’tan yoksun bir dindarlık, hukuktan yoksun bir demokrasi bu ülkeye yarar getirmez" dedi. AK Parti Grup Sözcüsü Recep Özdemir de, 2 Temmuz’un Türkiye tarihinde acı bir sayfa olduğunu belirterek, bu konuda atılacak adımlara destek vereceklerini söyledi.
TARİHİN KARA SAYFASI
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2 Temmuz Sivas katliamının tarihteki kara sayfalardan biri olduğunu vurguladı. Bu milletin çok acılar çektiğini ifade eden Başkan Soner Çetin, “Toplumsal barış adına bu talebe duyarsız kalamazdık. Madımak temalı bir park yapmayı düşünüyoruz. 2 Temmuz’da hayatını kaybeden aydınlarımızın isimlerini orada yaşatacağız. Ayrıca şairleri, ozanları ve diğer sanatçıları simgeleyen heykeller olacak. Madımak temalı parkı gelecek yıl 2 Temmuz’a yetiştirmek istiyoruz. Hazırlıklara başladık" diye konuştu.
 

FOTOĞRAFLI