Şehir genelindeki tarihi yapılarda başlatılan restorasyon çalışmalarına bir yenisinin daha ekleneceğini açıklayan Başkan Toçoğlu, “Eski Reji Sokağı’nda bulunan Tarihi Alicanlar Konağı’nı aslına uygun bir şekilde restore ederek şehrimize kazandıracağız. Hayırlı olsun” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan tarihi yapıları dönüştürmeye devam ediyor. Bu kapsamda daha önce Adapazarı şehir merkezinde bulunan TMO silolarını yıkarak burayı Ofis Sanat Merkezi dönüştüren; ardından TZDK Yemekhanesini şehrin ilk Sanat Galerisi olarak restore eden Büyükşehir, son olarak Tarihi Sabit Efendi Konağı’nı aslına uygun dönüştürmüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bu kapsamda başlatılan projelere bir yenisini daha ekleyeceklerini açıkladı.
Eski Reji Sokağı’nda bulunan Tarihi Alicanlar Konağı’nı aslına uygun olarak restore edeceklerini belirten Toçoğlu, “Şehrimizin farklı bölgelerinde bulunan tarihi yapıları dönüştürme çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi, Ziya Taşkent Konser Salonu, Faik Baysal Kütüphanesi, Tarihi Sabit Efendi Konağı gibi yapıları dönüşüm çalışmaları neticesinde şehrimize kazandırmıştık. Şimdi ise yeni bir dönüşüm için çalışmaları başlattık. Eski Reji Sokağı’nda bulunan Tarihi Alicanlar Konağı’nı aslına uygun olarak restore edeceğiz. Tarihi yapının sahipleri ile gerekli protokolleri imzaladık” diye konuştu.
Başkan Toçoğlu, “Tarihi Alicanlar Konağı için daha önce girişimlerde bulunmuştuk. Görüşmelerimiz sonuç verdi ve çalışma için hazırlıklara başlamış olduk. Mülk sahipleri de bize bu konuda çok yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabi bu gibi tarihi yapılar şehrimizin değerleridir. Bu yapıları beraberce ayakta tutmamız gerekiyor. İnşallah başlatacağımız restorasyon çalışmalarıyla birlikte Tarihi Alicanlar Konağı çok daha güzel bir görünüme kavuşacak. Bir taraftan tarihi yaşatırken diğer taraftan bu gibi yapıların korunmasına da katkı sağlamış olacağız. Tarihi konak, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yürütüleceği bir mekân olarak kullanılacak” dedi.