Kariyeriniz üzerinde düşünmek ve geleceğe bakmak için yılın sonu mükemmel bir zamandır. Şu anki pozisyonunuzdan ne istediğinizi düşünmenin veya yurtdışında yeni bir sağlık işi aramayı düşünmenin tam zamanı. Eğer 2022'de kariyer beklentilerinizi artırmaya hazırsanız, şu 4 ipucunu uygulayın:

1. 2022 Kariyer Hedeflerinizi Belirleyin

Hedef belirlemek kariyerinizi ileri taşımanın kesin bir yoludur. Net kariyer hedefleri belirlediğinizde, belirlediğiniz dönüm noktalarına ulaşmak için kendinize bir sistem sağlarsınız. Kendinize bir yol belirleyin ve hedeflerinize ulaşın.

Kariyer hedeflerinizi belirlerken, kısa ve uzun vadeli hedeflerini hakkında düşünmelisiniz. Örneğin, hedefiniz yeni veya farklı bir sağlık hizmeti işine hazırlanmak için belirli bir nitelik veya beceri kazanmak olabilir. Uzun vadeli hedefiniz, yurtdışında sağlık çalışanı olarak çalışmak olabilir, örneğin İtalya'da.

Bu durumda, uzun vadeli hedefiniz kısa vadeli hedeflerinizi aşağıdaki gibi etkileyecektir:

· İtalya'da kabul edilen resmen tanınan sağlık kurslarına başvurun.

· İtalya'daki tıp veya hemşirelik okulları için uluslararası burslar arayın.

· Kariyer hedefleri tıp alanındaki herkes için farklılık gösterecektir. Örneğin, odağınız tıbbi araştırma veya hasta bakımı olabilir. Sonuç olarak, bu da peşinde olduğunuz sağlık hizmeti kariyerinin türünü etkiler.

2. İş Dünyasında Bağlantılar Kurun

İş dünyasından kişilerle bağlantı kurmak, sağlık hizmeti kariyerinizi inşa etmek ve ölçeklendirmek için en iyi fırsatlardan biridir. Size profesyonel ve kariyer gelişiminiz için kapılar açabilecek insanlarla iletişim kurmanızı sağlayabilir.

Bağlantılar kurma yoluyla, bağımsız çalışarak elde edemediğiniz kavrayış ve bakış açıları kazanırsınız. Ayrıca, 2022'de ve uzun vadede kariyer beklentilerinizi artırmak için değerli araçlar olan tavsiye ve akıl hocalığı için kapılar açar.

Yeni bir iş ararken, bağlantılarınızı bilgilendirin ve karşılığında, kazançlı sağlık hizmeti işlerine öneriler veya yönlendirmeler alabilirsiniz. İşte başlamanız için 4 ipucu:

· Size ihtiyacınız olan yardımı sağlayabilecek doğru kişilerle bağlantı kurun. Bu durumda, uluslararası iş fırsatlarının kilidini açmanıza yardımcı olabileceğinden, yurtdışı sağlık hizmetlerinde çalışan kişilerle bağlantı kurun.

· Yararlı profesyonel ilişkiler kurma ve bu ilişkileri sürdürme konusunda ileri görüşlü olun. Bağlantılarınızın ihtiyaç duyduğunuzda size yardım etme olasılığını artırmak için bu ilişkileri sürdürün ve güçlendirin.

· İyiliklere karşılık vermeye istekli olun - profesyonel bağlantılar kurma, karşılıklı yarar sağlayan ilişkiler üzerinde gelişir.

· Yüz yüze ve çevrimiçi iş dünyasından kişilerle bağlantı kurma etkinliklerini araştırın.

3. Özgeçmişinizi ve LinkedIn Profilinizi Güncelleyin

Özgeçmişinizi en son ne zaman güncellediniz?

Bazılarımız yeni bir işe başvurma zamanı gelene kadar özgeçmişlerimizi görmezden geliyoruz. Ancak, kariyer beklentilerinizi iyileştirmek istiyorsanız, özgeçmişinizi güncel tutmalısınız.

Güncel bir özgeçmiş, fırsatlara kolayca başvurmanıza ve cevap vermenize olanak tanır. Örneğin, özgeçmişinizi bir iş dünyasından kişilerle bağlantı kurma etkinliğinde birine verebilir veya anında bir fırsat için başvurabilirsiniz.

Sadece bu da değil, dijital özgeçmişinizi görüntülenebilir hale getirin ki iş verenler sizinle iletişime geçebilsin veya işe alım sürecini ileri alabilsinler. Özgeçmişinizi güncel tutmak bunaltıcı görünebilir, bu yüzden kariyerinizde ve eğitiminizde ilerlerken düzenleyebileceğiniz ve güncelleyebileceğiniz bir dijital özgeçmiş oluşturmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Dijital bir özgeçmiş oluşturup güncelleyerek, blok zincirinde doğrulanmış belgelerinizle birlikte saklayabilir ve talep üzerine potansiyel işverenlerle paylaşabilirsiniz.

Özgeçmişinizi güncellerken, kariyer dönüm noktalarınızı yansıtması için LinkedIn profilinizi de güncellemeyi unutmayın. LinkedIn profiliniz, yayınlanan bir araştırma makaleniz veya aldığınız bir ödül gibi tıp alanında yaptığınız katkıları paylaşmak için mükemmel bir yerdir. Değerli özgeçmiş ipuçlarını buradan alın.

4. Araştırın

İş piyasası ve sağlık sektörü sürekli gelişiyor. Bir yıl içinde pek çok şey değişebilir. Bu nedenle, 2022'de kariyer beklentilerinizi artırmak için iş alanınızı etkileyen akımlara ayak uydurmalısınız.

Araştırılacak şeylerden bazıları şunlardır:

· Sektör maaşları

· İş başvurusunda bulunanların sağlık hizmetlerinde öne çıkmasına yardımcı olan önemli beceriler

· Eğitiminiz, becerileriniz ve uzmanlığınızla keşfedebileceğiniz kariyer seçenekleri (aynı sektördeki kariyer değişikliği fırsatları dahil)

· Daha iyi kazanç potansiyeli veya sektör bilgisi, eğitimi, deneyimi ve uzmanlığını genişletme şansı olan uluslararası iş fırsatları

2022'de Kariyer Beklentilerinizi Artırma Zamanı

Kariyerinizi geliştirmek için adımlar atmak, düzenli olarak yaptığınız bir şey olmalıdır. Her sene yeni bir iş aramıyor olsanız bile, en azından özgeçmişinizi güncel tutmalı ve ilgili profesyonellerle düzenli olarak iletişim kurmalısınız. Hedefinizden şaşmadığınızdan emin olmak için kariyer hedeflerinizi de düzenli olarak gözden geçirmelisiniz.