2021 yılı biterken, analistlerin ve uzman isimlerin 2022 yılı Bitcoin (BTC) fiyat tahminleri şekilleniyor. 2021 yılı Bitcoin ve tüm kripto para birimleri için oldukça iyi bir yıl oldu. Geride bırakmaya hazırlandığımız yılda hem kurumsal benimsenmede hem fiyatlarda artışler gördük. Ayrıca pek çok önemli gelişmeye de şahit olduk. Peki bu gelişmeler Bitcoin fiyatını 2022 yılında nasıl etkileyecek?

2022 ve Bitcoin Fiyatı

Analistlerin büyük bölümüne göre 2022’de Bitcoin ve kripto para birimleri 2021 yılından daha iyi bir yıl geçirecek. Çünkü bu yıl yaşanan pek çok gelişme 2022 yılında da etkisini sürdürme potansiyeline sahip ve yeni gelişmelerin de fiyatı destekleyeceği düşünülüyor.

Öte yandan pek çok analist Bitcoin’in 2021 yılı bitmeden 100.000 doları yani altı haneli rakamları göreceğini ifade ediyordu. Ancak BTC beklentileri karşılayamadı ve şu an için tüm zamanların en yüksek seviyesi 69.000 dolar. Dolayısıyla analistlerin büyük çoğunluğu 100.000 dolarlık hedefin 2022 yılında geleceğini ifade ediyor.

Bitcoinhaber.net adlı kripto para ve Bitcoin haber sitesinde de belirtildiği gibi Fundstrat Global Advisors’ın yönetici ortağı Tom Lee yaptığı son açıklamalarda lider kripto para biriminin 2022 yılında 200.000 doları göreceğini düşündüğünü dile getirdi. Eğer Lee’nin düşünceleri gerçekleşirse BTC’nin mevcut fiyat seviyelerden yaklaşık olarak 4 kat artış yaşaması gerekecek.

Buna ek olarak yazılım firması MicroStrategy’nin başında bulunan Michael Saylor geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda BTC fiyatının eninde sonunda 6 milyon dolarlık fiyat hedefine ulaşacağını dile getirmişti.

Bitcoin son zamanlarda yakaladığı yukarı yönlü ivme ile 50.000 dolarlık psikolojik direnci geride bıraktı ve 51.000 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bitcoin Düşüşe Geçebilir Mi?

Her ne kadar piyasanın büyük çoğunluğu 2022 yılının özellikle ilk çeyreğinde büyük artış hamleleri beklese de kripto para piyasası volatil olduğu için ve her an her şey yaşanabileceği için beklentilerin aksi de çıkabilir.

Eğer Bitcoin fiyatı 42.000 dolarlık ana direnci elinde tutamazsa 2022 yılının ilk çeyreğinde kripto para yatırımcılarını başka düşüşler bekliyor olabilir. Dolayısıyla yatırımcıların temkinli olması ve her zaman kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmesinde kayıpların önlenmesi açısından büyük bir önem bulunuyor.