Yıkama işleminin sorunsuz ve kaliteli bir şekilde gerçekleşebilmesi için muhakkak suya ihtiyaç duyulur. Çamaşır makinelerinde olduğu gibi bulaşık makinelerinin de yıkama suyunu sorunsuz ve uygun basınç seviyesinde alabiliyor olması gerekir. Aksi halde yıkama işlemi iyi bir şekilde yerine getirilemez veya hiç yıkama yapılamaz. Dolayısıyla bulaşık makinesi su almıyor gibi bir şikayetiniz söz konusuysa, çözümü için vakit kaybetmeden Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunmalısınız.

Eğer makineniz yıkama suyunu alamıyor ise yıkama programını ilerletemeyecektir. Bu durumda makinenizi kullanamamanıza neden olur. Böyle bir durumda profesyonel yardım ile çözüm sağlayabilirsiniz. Ancak bazı basit müdahaleler ile makine dışından kaynaklı su akışı engellerini de ortadan kaldırabilir ve soruna çözüm sağlayabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Neden Su Alamaz?

Makinenizde su alımın gerçekleşmemesi pek çok farklı nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Bu nedenler arasında en yaygın görülen olasılık ise makinenin su bağlantılarındaki hata veya bağlı olduğu tesisat sorunlarıdır. Yani bulaşık makinenizin su giriş bağlantıları hatalı yapılmış veya hiç yapılmamış olabilir. Bu durumda bağlantıların doğru ve sorunsuz şekilde yapılmasının sağlanması yeterlidir. Bunun dışında bulaşık makinenizi bağladığınız muslukta su akışı olmayabilir. Musluğun açık olmaması veya su kesintisi nedeniyle böyle bir sorun yaşayabilirsiniz. Bu durumda musluğu açmak veya su kesintisinin geçmesini beklemeden başka bir şey yapamazsınız.

Bulaşık makinenizin su giriş ventili veya su seviye anahtarı arıza olabilir. Su giriş hortumu ve filtresi tıkanmış olabilir. Bu ihtimaller basit ve uygun maliyetle çözülebilecek olasılıklardır. Bunun dışında makinenizin ana kartında arıza olabilir ki bu ciddi maliyetlere neden olabilir. Ancak bu konuda Pendik Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz sizlere kaliteden ödün vermeden ekonomik çözümlerde sağlar.

Bulaşık Makinesi Su Almama Sorunu Nasıl Giderilir?

Bulaşık makinesinin su almama sorununun çözümü için önce makine dışı olasılıklar değerlendirilir. Su bağlantılarının doğru yapılıp, yapılmadığı, bağlanan muslukta su akışı olup, olmadığı kontrol edilir. Eğer bu olasılıklar makineniz için söz konusu değil ise su alamama sorunu makinenin iç aksamındaki arızalardan kaynaklı meydana gelmiştir. Bu durumda Ümraniye Arçelik Servisi teknikerlerimiz makinenizin iç aksamını kontrol eder.

Eğer bulaşık makinenizin su giriş ventili veya su seviye anahtarı arızalanmış durumsa ise sökerek, yenisiyle değişimini sağlar. Böylelikle hem 1 yıl garantili hem de orijinal yedek parça kalitesinde bir kullanımın gerçekleştirilmesi sağlanmış olur. Eğer bulaşık makinenizin program aygıtı arızalanmış ise aygıt bilgisayarlı ortamda testlere tabi tutulur. Tespit edilen sorununa fiziksel müdahale sağlanarak, onarımı yapılır. Onarımın performans ve dayanıklılık bakımından yeterli sonuç sağlayamaması halinde program aygıtının değişimini gerçekleştirir.