Bulaşık makinelerinde ister eski nesil, ister de yeni nesil modeller olsun fark etmeksizin yıkama programı sorunları sıkça görülebilen bulaşık makinesi arızalarındandır. Bosch Servisi merkezinde ilgilenilen bulaşık makinesi arızaları arasında yüksek oranda yıkama programının başlamaması sorunuyla karşı karşıya kalınıyor. Bu tip bir program başlamaması sorunu, temel çalışma prensibi çerçevesinde bulaşık makinesinin pek çok farklı parçasında bir teknik arıza oluşmasından ya da dijital sistem sorunlarının meydana gelmesinden yaşanabilir. Uzman teknikerler, bulaşık makinesi standart olarak başlatılan yıkama programına başlayamaması durumunda, tüketicilerin öncelikli olarak buzdolabını tamamen kapatıp, fişten çektikten sonra kısa bir süre bekleyerek, yeniden denemesini öneriyor. Eğer çözüm olmaz ise 7 gün 24 saat kesintisiz olarak iletişim numaraları üzerinden servis hizmetine başvuruda bulunmaları tavsiye ediliyor.

Bulaşık makinesinin yıkama yapmaması yani yıkama programının başlamaması, makine kapağının tam kapanmaması, suyu alamaması, bulaşıkların hatalı yerleştirilmesi, motor arızası gibi pek çok farklı olasılık gündeme geliyor. Böyle bir durumda standart müdahale anlayışıyla çözüme uğraşılması hem sonuç sağlamayacak hem de daha ciddi sorunların tetiklenmesine neden olacaktır. Bu sebep ile de bulaşık makinesi yıkama yapmaması gibi bir sorun yaşanması durumunda mutlaka en kısa süre içerisinde profesyonel Acıbadem Bosch Servisi merkezi hizmetlerine başvuru gerçekleştirilmesi gerekir. Çünkü tam donanımlı servis araçları ile bölge genelinde her zaman müdahale için hazır bulunan uzman teknikerlerden oluşan ekipler, gerekli olan kontrolleri kolayca sağlayabiliyor. Özellikle de tam donanımlı servis araçlarındaki teknik teçhizat ile uygun şartlarda kontrolleri sağlayarak, kısa sürede hangi arızadan kaynaklı yıkama programının başlamadığı tespit ediliyor.

Bulaşık makinesi yıkama programı başlamaması problemlerinin hangi nedenden dolayı yaşandığı tespit edildikten sonra Çekmeköy Bosch Servisi uzman teknikerleri tarafından gerekli olan onarım müdahalelerine ilişkin olarak tüketicilere kapsamlı olarak bilgilendirme sağlanır. Böylelikle tüm aşamalara ilişkin tüketicilerin bilgi sahibi olabilecekleri, son derece güvenilir bir hizmetten faydalanabilmeleri sağlanmış olur. Üstelik kaliteli hizmetlere olan güven çerçevesinde her parça onarımı ya da parça değişimi için 1 yıllık garanti desteği de yine tüketicilere sunularak, dünya standartlarındaki servis hizmeti kalitesi yakalanmaktadır.