Dijital teknolojilerle birlikte elektronik ekipmanların kullanımı hem daha pratik hem de daha fonksiyonel bir hale geldi. Özellikle beyaz eşya teknolojilerin dijital teknoloji sistemler ile bir araya getirilmesi sonucunda çok daha işlevsel bir kullanılabilirlik potansiyeli oluşturuluyor. Yeni nesil teknolojiyi içeren bulaşık makinelerinde de bu etkilerini dinamik bir şekilde görmek mümkündür. Özellikle de tüm bulaşık makinesi işlev yönetiminin gerçekleştirildiği ve yanı sıra işlem takibinin yapıldığı dijital gösterge paneli bunun en somut örneklerinden birisidir. Ancak mekanik ve elektronik sistem altyapısına sahip olan tüm ürünlerde olduğu gibi bulaşık makinelerinin dijital gösterge panellerinde de çeşitli teknik arızalar meydana gelebilmektedir. İstanbul Arçelik Servisi merkezi uzmanları tarafından bu tip dijital gösterge paneli arızaları için çözümler sağlanabilmektedir.

Bulaşık Makinesi Ekranı Neden Çalışmaz?

Bulaşık makinelerinin dijital gösterge panelinde herhangi bir tepki alınamaması durumunda kullanıcıların mutlaka yapmaları gereken basit kontroller bulunmaktadır. Bunların en başında da bulaşık makinesinin işlevlerini yerine getirip, getiremediğidir. Yani bulaşık makinesi dijital gösterge panelinin tepki vermemesinin nedenini gösterge ekranı arızası mı yoksa komple bulaşık makinesi arızası mı olduğu kontrol edilmektedir. Çünkü çözüm için bu iki olasılıkta da birbirinden tamamen bağımsız müdahaleler gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda da bulaşık makinelerinde;

Bulaşık makinesinden hiç tepki alınamıyorsa elektrik bağlantılarını kontrol etmesi gerekir. Makinenin bağlı olduğu elektrik tesisatında elektrik kesintisi, kablonun takılı olmaması, priz arızası ya da kablo sorunları söz konusu olabilir.

Bulaşık makinesinden çalışma tepkisi alınırken, dijital gösterge ekranından elektrik aldığına dair bir tepki alınamıyor ise dijital gösterge ekranı arızalıdır. Bu durumda profesyonel Kurtköy Arçelik Servisi merkezinden destek alınarak, dijital ekranının yenisiyle değiştirilmesi gerekir.

Bulaşık makinesinin dijital gösterge ekranının bağlantılarında problem meydana gelmiş olabilir. Bu durumda bulaşık makinesinin kontrollerinin uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Dijital gösterge panelinin elektrik bağlantılarının çeşitli etkenlere bağlı olarak yerinden çıkmış olması veya tahrip olması durumunda meydana gelebilecek bu durum için uzmanlar tarafından kontrol ve onarımlar yerinde gerçekleştirilebilmektedir.

Şeklinde kontrol ve onarım işlemleri gerçekleştirilmektedir. Tüm bu işlemlerin profesyonel ve kurumsal Göztepe Arçelik Servisi hizmetleri ile yapılması ile garanti desteğinden de faydalanılabilmesi mümkün olmaktadır.