Çamaşırların yüksek su sıcaklıklarında dahi yıkanarak, çok daha hijyenik hale getirilebilmesine yardımcı olan çamaşır makineleri, seçilen yıkama programına göre deterjan haznesinden deterjan alım ya da alımları gerçekleştirir. Çamaşırların temizlenmesi için gerekli olan deterjan ve yumuşatıcı alımı, tamamı ile seçilen programa göre gerçekleştirilir. Eğer yıkama sonunda deterjan haznesinde deterjan kalıntıları kalıyor ise bu durum normal değildir ve bu fonksiyonda bir problem olduğunu göstermektedir. Çamaşır makinesinin deterjan haznesinde yıkama sonrası deterjan kalıntıları kalıyor ise merkezinin uzman ve deneyimli teknik personelleri, bu haznedeki su giriş kanallarında tıkanıklık meydana gelme olasılığını değerlendirmektedir. Eğer çamaşır makinesinin deterjan haznesindeki su giriş kanallarında/deliklerinde tıkanma meydana gelmiş ise bu sorun bireysel müdahaleler ile giderilebilir.

Çamaşır makinesinin deterjan haznesi tüketici tarafından yumuşatıcı bölümünde bulunan mavi renkteki tırnak aşağıya bastırılarak, çıkartılmalıdır. Daha sonra eski bir diş fırçası veya tazyikli su püskürtme sağlayan bir armatür ile iyice yıkanarak, buradaki tıkanmış deliklerin açılması gerekir. Bu sayede çamaşır makinesinin deterjan alımını sorunsuz şekilde yapması ve yıkama sonrası deterjan kalıntısı kalması gibi bir problemin giderilmesi mümkün olabilmektedir. Ancak bunun yapılmasına rağmen bir türlü deterjan çekmecesinde yıkama sonrası deterjan kalıntıları kalmasının önüne geçilemiyor ise uzman destek için merkezine başvuru gerçekleştirilmesi gerekir. Uzman personeller bölge genelinde her zaman hazır durumda bulunduklarından bu tip çamaşır makinesi arızaları ile ilgili olarak en kısa zaman dilimleri içerisinde servis müdahaleleri ulaştırabilmektedir.

Uzman ve deneyimli teknik personellerin görev aldıkları mobil gezici servis araçları tam donanımlı olarak dizayn edilmiştir. Böylelikle en kronik ve komplike çamaşır makinesi arızalarında dahi yerinde servis müdahaleleri Arçelik Servisi merkezi personelleri tarafından gerçekleştirilebiliyor. Üstelik parça değişimi gibi müdahalelerin gereklilik teşkil etmesi halinde uzman personeller, araçta bulunan orijinal yedek parçalar yardımı ile de yine yerinde müdahaleler ile vakit kaybı yaşatmadan arızanın en kaliteli ve en ekonomik şekilde onarımını sağlayabilmektedir. Böylelikle çamaşır makinesinin kullanımına en yüksek performanslı olacak şekilde en kısa süre içerisinde yeniden başlanabilir.