Şehrin hengamesinden uzak, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için mutlaka gidilmesi gereken yerlerin başında Çıralı geliyor. Sadece sakinliği, deniz havası ve muhteşem doğası ile değil aynı zamanda tatil severleri asla monotonluğa mahkum bırakmayacak ekstra aktiviteleriyle Çıralı yeryüzünün saklı cennetlerinden biri.

Çıralı Nerede?

Çıralı, Akdeniz bölgesinin en güzel şehirlerinden olan Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı bir sahil beldesidir. Aynı zamanda Batı Toros Genç Dağlar Kuşağı'nı içine alan ve 87 kuş türü ile 17 sürüngen türünü barındıran Beydağları Milli Parkı Sınırları içindedir.

İlginizi çekebilir: Antalya otelleri 143 TL'den başlayan fiyatlarla MNG Turizm'de

Çıralı Gezilecek Yerler

Çıralı'da birçok gezilecek yer olmasının yanı sıra bu yolculuğu daha mitolojik ve mistik hale getirense eski uygarlıklar zamanından gelen ve binlerce yıldır söylenen bölge adlandırmaları ve benzetmeleridir.

  1. Likya'nın Sönmeyen Ateşi (Chimara): Antik Yunan'ın Bellerophontes efsanesinde adı geçen ve yüzyıllardır sönmemiş ateştir. Yer altından yukarıya yavaş yavaş sızan metan gazı sayesinde hiç sönmeden yanan bu ateş bölgenin en ilginç yerlerinden biri. Hatta bu ateş ziyaretçilerin kullanımına sunulmuş durumda. Eğer isterseniz tarihi bir tutkuyla ateşin üstünde bir şeyler dahi pişirebilirsiniz. Bu doğal güzellik Çıralı'ya çok uzak değil, yalnızca 3 kilometre uzaklıkta ancak işin zor tarafı tepeye tırmanma kısmında. Yarım saatlik bir tırmanışın arkasından tepeye ulaştığınızda ise buna değdiğini kendi gözlerinizle göreceksiniz.
  1. Olimpos Antik Kenti: Şu anda Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan bu kent, 2000 yıl öncesindeki Antik Yunan'da, Likya'nın 6 şehrinden biridir. Güney Kıyısında Helenistik Dönem'e ait çokgen duvarlar ile gene Helenistik Dönem temelli ancak sonradan Roma Dönemi onarımlı olduğu anlaşılan küçük bir antik tiyatro kalıntıları mevcut. Olimposun doğusunda ise Caretta Kaplumbağaları'nın yumurta bıraktığı muhteşem sahil yatar. Ayrıca Roma Hamamı ve kral mezarlarının olduğu antik kent de görülmeye değer.
  1. Likya Yürüyüş Yolu: Dünya'nın en güzel yürüyüş yollarından biri kabul edilen Likya Yürüyüş yolunu denemek isterseniz görülebilecek en güzel manzaralar eşliğinde 7-8 saat süren bu yolu tamamlamayı deneyebilirsiniz. Tüm sene boyunca birçok turist bu yolu ve tabiatın tamamını görmek istese de patikalardan yürümenin her zaman kolay olmadığını da belirtelim.
  2. Çıralı Plajı: 3 kilometre uzunluğunda olan bu plajın en güzel tarafı herhangi bir tesisin bulunmaması. Tamamen halka açık olmasının yanısıra kendi malzemelerinizle gelmeniz durumunda bu güzel plajın keyfini asla rahatsız edilmeden sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

Çıralı Ne Zaman Gidilmedi?

Akdeniz Bölgesinde olmasından dolayı Çıralı'da hiçbir zaman aşırı soğuk beklenmez. Ancak gene de doğal güzelliklerin daha iyi görülmesi için bahar ayları özel olarak tavsyedir.

Çıralı Nerede Kalınır?

Çıralı'da çok bilinen, büyük işletmeler veya öne çıkan oteller yerine daha çok küçük butik oteller ile sahile yakın tahta bungalovlar ve pansiyonlar bulunur. Özellikle Çıralı Plajı'nın yanında bulunan işletmeler meyve ağaçları ve bahçelerin ortasında ferah bir görüntü sunar.

Çıralı Gece Hayatı

Çıralı'da pek hareketli bir gece hayatı olduğu söylenemez. Genelde insanlar içeceklerini alıp huzurlu şekilde sahilde veya barlarda takılırlar.