Zeytinyağı özel yöntem ve aşamalardan geçerek sofralarda lezzetli bir iz bırakmanızı sağlar. Günlük hayatın birçok noktasında kendine yer bulan zeytinyağı çoğunlukla mutfaklarda ve sağlıklı yemek türlerinde vazgeçilmezdir. Farklı yapım şekilleri ile karşınıza çıkan zeytinyağları, geçtiği işleme göre kullanım açısından bazı farklılıklara neden olabilir. Özellikle kızartma ve diğer yemekler için kullanılan zeytinyağları yapım aşamaları açısından bazı farklılıklar sunar. Zeytinyağının yapım şekli ve kullanılan zeytin gibi pek çok faktör kaliteyi doğrudan etkiler. Naturel sızma zeytinyağı ve diğer yöntemler arasında bazı farklar olabilir.

En iyi ve sağlıklı zeytinyağına ulaşmak için kullanıcılara büyük bir görev düşmektedir. Bu nedenle marka ve zeytinyağı çedine karar verirken geniş çaplı bir araştırma yapmak gerekir. Zeytinyağının en iyisi nasıl anlaşılır diyenler için birkaç öneri derledik. İşte en iyi zeytinyağının nasıl anlaşılacağını merak edenler için en etkili yöntemler;

Koklamayı ihmal etmeyin

Zeytinyağı satın alırken birçok kullanıcı renk detaylarına dikkat eder. Ancak birçok kullanıcının gözden kaçırdığı koku kısmı zeytinyağının kalitesi ile ilgili ipuçlarını sunar. Zeytinyağı alırken mümkün ise deneme şişesi üzerinden ya da alınacak ürün üzerinden koku denemesi yapılmalıdır. Kapağı açtıktan sonra 10-15 saniye koklama işlemi yaparak tadına dair ipuçları elde edebilirsiniz. Badem, çimen ya da çiçeksi bir koku aldığınızda lezzetinden emin olabilirsiniz.

Yanma ve acılık detaylarına dikkat

Birçok insan zeytinyağının boğazda bıraktığı acı tadın zararlı bir durum olduğunu düşünür. Oysa boğazda oluşan yanma ve ağızdaki acılık hissi zeytinyağının gerçekliği ile ilgilidir. Bu nedenle yeni bir zeytinyağını denerken acılık ve yanmanın olmazsa olmaz aşamalardan biri olduğunu bilmeniz gerekir.

Su testi ile yağı kontrol edin

Zeytinyağını satın alırken dikkat etmeniz gereken detayları gözden kaçırmış olabilirsiniz. Bu aşamada zeytinyağının doğallığı ve kalitesi açısından ev ortamında yapacağınız bazı testler var. Bunlar arasında en kolayı su ile zeytinyağını kalitesini anlamak olacaktır. Zeytinyağının lezzeti ile ilgili ipuçlarını veren su testi için bir bardağa su koymak yeterli. Daha sonra yeni aldığınız zeytinyağını açarak işleme başlayabilirsiniz. Su koyduğunuz bardağın üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyin. Bu işlem esnasında zeytinyağı suyun üzerinde kalmayı başarıyorsa gerçekliğinden emin olabilirsiniz.

Lezzetli ve doğal zeytinyağı için https://oleamea.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.