Faizsiz araba almak için günümüzde farklı alternatifler bulunmaktadır. Öncelikle hali hazırda bir aracı olan kimseler takas usulü ile faiz ödemek zorunda kalmadan araç sahibi olabilmektedir. Fakat takas usulünde daha yüksek modelde bir araç alınırsa ücrette eklemeler yapılabilmektedir. Bu neden yüzünden belli birikmişleri olmayanlar takas usulü ile araç alımlarını tercih etmemektedir. Aynı şekilde birikimlerini tamamlayarak araç almak isteyenler de faizlerle uğraşmak zorunda kalmayacaktır. Bu da çok uzun zaman gerektirdiği için uzak kalınan yöntemlerdendir. Kişiler son yıllarda popülaritesi giderek artan faizsiz araba alma fırsatı olarak görülen tasarrufa dayalı sistemler ile araçlarına faiz ödemek zorunda kalmadan sahip olabilmektedir.

Peşinat Ödemeden Araba Almak

Faiz ödemeleri ve banka kredileri olmadan araba satın almanın yöntemlerinden biri de senet usulüdür. Bireyler senetle araba almak için farklı şekilde hareket edebilmektedir. Hatta bazı galeriler bu açıdan geniş hizmetler verebilmektedir. Ancak senetli şekilde alımların büyük bir bölümlerinde de peşinat sıkıntısı çıkmaktadır. Çünkü peşinat ödemesi yapılmaması halinde senetler hazırlanmamaktadır. Bundan ötürü birikimleri olmayanlar bu sistemden de uzak kalmayı tercih etmektedir. Gayrimenkul ve konut alımları açısından sıklıkla kullanılan faizsiz sistemlerde bilindiği üzere bir peşinat ödeme zorunluluğu yoktur. Sistemlerin olduğu gibi araç alımlarına da entegre edilmesi ile birlikte artık birikimi olup olmaması fark etmeksizin herkes araç sahibi olabilmektedir.

Faizsiz Kredisiz Araba Alımı

Bireylerin peşinatsız araba almak için tasarrufa dayalı sistemler üzerinden hizmet veren firmalardan herhangi birine başvurmaları lazımdır. Başvurular sırasında arabaların renkleri, modelleri ya da istenen ekstra özellikler bir liste şeklinde sunulmalıdır. Listelemelerin ardından araçlar için ortalama fiyatlar biçilmektedir. Bu sayede ödemelerin nasıl yapılacağı aşamasına geçilebilmektedir. Normal şartlar altında bu aşamadan kredi çekimleri ile faizler ya da peşinat ödemeleri gündeme gelmektedir. Ancak tasarrufa dayalı sistemlerde iki içerik de bulundurulmamaktadır. Araçlarını almak isteyenler ne şekilde ödeme yapabileceklerini yetkililere belirtmektedir. Aylık olarak anlaşma sağlanması halinde kişiler çekiliş usulüne uygun bir şekilde sıranın kendilerine gelmesi halinde faiz ödemeden araçlarını satın alabilmektedir.

https://www.arabahayalim.com/faizsiz-araba-nasil-alinir/