Faizsiz ev sahibi olmak günümüzde kişilerin sıklıkla aradığı yollardan biri olarak biliniyor. Faizsiz ödeme sistemi sayesinde kredi geri ödemelerinin çok daha kolay bir şekilde yapılabilmesi söz konusudur. Faizsiz ev satın alma konusunda kişilerin karşısına birkaç farklı yöntemin çıkacağını belirtmek gerekir.

Faizsiz Konut Kredisi Sağlayan Bankalar

Ülkemizde bankacılık sektöründe iki farklı banka tipi dikkat çekicidir. Bunlardan ilki mevduat bankaları olurken, ikincisi ise kalkınma bankalarıdır. Kalkınma bankaları olarak bilinen bankalar kişilerin faizsiz olarak kredi almasına imkan sağlar. Öncelikli olarak konut kredisi olmak üzere, ihtiyaç ve araç gibi kredi türlerini bu bankaların yardımı sayesinde faizsiz olarak alabilmek mümkündür. Türkiye Finans Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası gibi bankalar rahat şartlar altında faizsiz olarak kredi alabileceğiniz bankalar arasında yer alır.

Bu bankalardan kredi alabilmek için bazı şartlara uyum sağlamak yeterli olacaktır. Kredi notunun yüksek bir yapıya sahip olması, düzenli ve sigortalı bir işte çalışıyor olmak, kefil sunmak, kara listede olmamak gibi durumlar bankalar tarafından aranan şartlar arasında yer alıyor. Bu şartlara uyum sağlayan kişilerin kredi alma ihtimali biraz daha fazla olurken, çok daha yüksek tutardaki krediyi alabilme hakkına sahip olurlar. Bu nedenle öncelikli olarak kredi notunu yükselterek kredi başvurusunda bulunmak önemli bir konudur.

Faizsiz kredi alabilmek için belirli miktarda bir peşinata sahip olmanız gerekir. Bu peşinat tutarı genel olarak kredi oranına bağlı olarak belirlenir. Örnek olarak 100 bin TL tutarında kredi alacaksanız 25 bin TL tutarında bir peşinata sahip olmanız gerekmektedir. Yani almak istediğiniz kredi tutarının yüzde 25’ini baz alarak peşinat oranını bulabilirsiniz. Almak istediğiniz evin mutlaka iskanının ve tapusunun alınmış olmasına özen göstermeniz lazımdır. Zira bankalar diğer bankalarda olduğu gibi eve ipotek koyacaktır. Bu işlemin yapılabilmesi içinde evin iskanının alınması şarttır.

Faizsiz kredi imkanından yararlanabilmek için gerekli olan belgelerle birlikte istediğiniz katılım bankasına başvuruda bulunabilirsiniz. Nüfus cüzdanı, gelir belgesi gibi belgeler başvuru sırasında banka tarafından talep edilen belgeler arasında bulunur. Bu sayede faizsiz konut kredisi almaya uygun olup olmadığınızı bu adımdan sonra öğrenebilirsiniz.