Amerika’ya gitmek isteyen kişilerin en çok başvuru yaptıkları uluslararası kartlardan birisi de ‘’Green Card’’ olarak biliniyor. Green Card Türkçe karşılığı yeşil kart anlamına gelmektedir. Green Card almak için kişilerin birtakım kriterlere sahip olmaları gerekiyor. Aksi durumda kart alamazlar ve kart başvuruları olumsuz olarak değerlendirilir. Green Card başvuruları tamamıyla ücretsiz olarak gerçekleşiyor. Kişilerin bu süreçte herhangi bir başvuru ücreti ödemelerine gerek yoktur. Fakat bazı özel kurumlar sizlerden ücret talep ederek işlemlerinizi yapabilirler.

DV Lottery sitesi üzerinden başvurunuzu yapabilir, başvurunuzun sonucunu gene bu siteden öğrenebilirsiniz. Başvurular tamamıyla DV Lottery sitesinden yapılmaktadır. Günümüzde başka sitelerden farklı yollarla Green Card başvurusu yaptığını iddia eden kurum ve kuruluşlar illegal amaca hizmet etmektedir.

Green Card Ne İşe Yarar?

Green Card sizlere Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşam hakkı sunan son derece ayrıcalıklı uluslararası bir karttır. Bu kart sizlere her açıdan avantajlar sağlayan ABD sınırları içinde şirket açma hakkı tanıyan ve süresiz oturum izni sağlayan global bir ayrıcalıktır. Green Card günümüzde birçok farklı yollarla alınabiliyor. Bu yollardan ilk DV Lottery sitesinden çekilişe katılmaktır. Çekiliş bilgilerini düzenli ve doğru bir biçimde doldurmanız sürecin olumlu yönde sonuçlanmasında aktif pozisyonda rol oynamaktadır. Aksi durumda çekilişiniz olumsuz olarak değerlendirilir. Çekilişe katılacak olan kişilerin 18 yaşından büyük olmaları gerekiyor.

18 yaşından küçük olan kişiler çekilişe katılamazlar, katılsalar bile başvuruları olumsuz olarak değerlendirilir. Green Card almanın bir diğer yolu ABD sınırları içinde ticari yatırımlar yapmaktır. Kişiler Amerika’da ticari yatırımlar yaparak kolaylıkla Green Card sahibi olabiliyorlar. Fakat burada bilinmesi gereken en temel husus yatırımların miktarının fazla olmasıdır. Küçük işletme sahibinden ziyade holding ve şirket sahibi olmak yatırımlarla Green Card alımını destekleyecektir.

Green Card alabileceğiniz bir başka etkili yolda evliliktir. Kişiler evlilik yoluyla çok kolay ve hızlı bir şekilde kart alımını gerçekleştirebiliyor. Fakat yapılan bu evliliklerin formalite olmaması gerekiyor. Formalite yapılan evlilikler denetleme kurulları tarafından tespit edilerek kişilerin ağır yaptırımlarla karşılaşmasına vesile olabiliyor.

Green Card Başvurusu Püf Noktaları!

Green Card çekilişine katılacaksınız bazı püf noktaları bilmenizde fayda var. Green Card çekilişine kişiler eşleriyle beraber katılırlarsa bu durumda çekilişteki şansınız daha fazla artacaktır. Böylelikle kişilerin çekilişteki şansı %3 ile %5 arasında artış gösterecektir. Bunun yanında çekilişe katılmak isteyen kişilerin 18 yaşında olmaları şarttır. 18 yaşından küçük olan kişilerin ebeveynleriyle dahi çekilişe katılmaları söz konusu değildir.

Green Card Türkiye çekilişinin yapılacağı ülkenin göç veren bir ülke olması gerekir. Göç veren ülkelerin vatandaşlarının çekilişteki şansı elbette ki yüksek olacaktır. Bunun yanında lisans, yüksek lisans, doktora mezunu olmak çekilişteki şansınızın ciddi oranda yukarı yönde artmasına vesile olacak olan bir faktördür.