Günümüz de bir çok hasta kişinin tedavisi sırasın da ihtiyaç duymuş olduğu hareketleri ve özellikleri kullanımın da barındıran hasta yatağı modelleri vardır. Bu yataklar en çok hastaneler de hastaların tedavileri sırasın da kullanılmış olsa da artık hastaların evlerin de istirahat etmeleri sırasında da kullanılmaktadır. En çok tercih edildiği an ise hastaların tedavi sırasın da ya da yemek yeme gibi anlar da oturma pozisyonuna gelme anlarıdır. Kolaylık ile oturma pozisyonun getirebilen modelleri sadece tek bir tuşa basarak 180 kiloya kadar ağırlığı kaldırabilmektedir. Üzerin de kullanılan motorlar özel olarak üretildiği için hem ağırlık kaldırma açısın dan hem de çalışma sırasın da sessizliği ile hastalara hem konfor hem de pratiklik sağlamaktadır.

Hasta yakını kişilerin de bu yataklardan faydalanmaları amaçlanmıştır. Yatan kişilerin ihtiyaçları hep yatarken karşılanmaz. Bazı durumlar da değimiz gibi kalkması ya da yüksekte olması gerekir. Hasta bakıcılar hastaların bu duruma gelmesi için onları kendi çabaları ile kaldırmaları gerekecektir. Bildiğiniz gibi kişiler kendilerini bıraktıkların da ne kadar ağır olabildikleri bilinir. Ama bu yataklar da yatan kişilerin bakıcıları sadece el kumandası kullanarak bu durumu kolay kılabilmektedir.

Hastalar İçin Sunulmuş Avantajlar

Hastaların tedavileri her zaman hastaneler de sürmez. Artık günümüz de devletimizin de desteği hasta kişilerin üzerin de olduğu bilinir. Belediyelerimizin başlatmış olduğu evde bakım hizmetleri ile doktorlar haftanın belli günleri hasta ve engelli kişileri evlerin de ziyaret ederek onların hem ihtiyaçlarını karşılayarak hem de temizliklerini yaparak hizmetlerin yapmaktadır.  Durum da böyle olunca eve gelen doktorlar da ihtiyaç sahibi hastalara kullanması gerektiğini ilgili yerlere bildirip bu yatakları kullanmaları sağlanmaktadır.

Evde kullanılacak olan bir özel yatak durumu çok daha kolay bir hale getirir ve hastanın yaşam kalitesini arttırmaktadır. E tabi ki de yaşam kalitesi artan hasta daha iyi şartlar da yaşam sürebilecektir. Hasta kişilerin ne kadar da temiz bakılması gerekir ise onların temizliğin yanın da rahat etmeleri de çok önemlidir. ile konfor sağlayan üst yatak modelleri hastaların hiçbir yatak hareketinden rahatsız olmaması için tasarlanmaktadır.