Hydrafacial Uygulamasının Adımları

Son yılların en gözde cilt bakım uygulaması olan hydrafacial cilt bakımı temel olarak dört farklı adımdan oluşmaktadır. Etkili ve uzun süreli bir etki bırakan hydrafacial uygulamasında bu etkinin görülmesi için tek bir seansta tüm adımların teker teker takip edilmesi gerekmektedir.

Bu uygulamanın ilk basmağı Vortex temizleme olarak adlandırılır. Bu aşamada ölü hücrelerin cilt yüzeyinden uzaklaştırılması hedeflenmektedir. Bu temizleme yüksek basınçlı su uygulanması ile gerçekleşmektedir. Bu basamak hydrafacial tedavisinin diğer basamaklarının başarısı için oldukça önemlidir.

Hydrafacial cilt bakımının ikinci basamağı gözenek gevşemesi olarak adlandırılır. Bu basamakta özel bir solüsyon aracılığı ile tıkalı gözeneklerin gevşetilmesi hedeflenmektedir. Tıkalı gözenekler sivilce ve akne gibi oluşumlara sebep olduğundan bu aşama oldukça önemlidir.

Hydrafacial cilt bakımının üçüncü basamağı ise gözenek çıkarma olarak adlandırılmaktadır. Bir önceki basamakta gevşetilen gözenekler yine özel bir solüsyon aracılığı ile temizlenir ve vakum ile cilt üzerinden tamamen uzaklaştırılır.

Hydrafacial uygulamasının son adımı serum füzyonu olarak adlandırılmaktadır. Bu adımda LED teknolojisi kullanılarak cilde uygulanan solüsyonların cilde hapsedilmesi sağlanmaktadır. Bu solüsyonlar tamamen cildin ihtiyacına bağlı olarak farklılık gösterdikleri için bu aşama da tedaviye bağlı olarak değişecektir.

Yukarıda bahsedilen standart işlemlerin haricinde hydrafacial uygulaması ile sağlanan ek tedaviler de bulunmaktadır. Bu ek tedaviler solüsyonların farklılaştırılması ile sağlanır. Bu yönüyle de hydrafacial diğer uygulamalardan ayrışmaktadır.

Hydrafacial Cilt Bakımının Kullanım Amaçları

Zaman içerisinde hem çevresel faktörler hem de sağlıksız beslenme ve stresli hayat nedeniyle cildin nem dengesi bozulmakta ve cildin gözenekleri kapanarak oldukça sağlıksız bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok cilt bakım yöntemi denenmekte ancak hydrafacial uygulaması sunduğu avantajlarla ön plana çıkmaktadır.

Cildin zamanla mat, kuru, lekeli bir hale geldiğini, zaman içinde ince kırışıklıkların oluştuğunu ve sivilce ve akne gibi istenmeyen oluşumların meydana geldiğini görebiliyoruz. Tüm cilt tipleri için uygun olan hydrafacial cilt bakımı aynı zamanda pek çok farklı cilt sorununun tedavisinde kullanılabilen çok yönlü bir cilt bakımı uygulamasıdır.

Hydrafacial uygulaması ile zaman içinde biriken tüm yağ ve benzeri yabancı madde ciltten uzaklaştırılır. Hafif bir soyulma ile cilt yüzeyinin üzerinde bulunan ölü deriler dışarı atılır ve daha sonra gözeneklerin sıkılaştırılması sağlanır.

Ayrıca hydrafacial uygulaması ile elde edilmek istenen bir diğer etki de ince kırışıklıkların geçirilmesidir. Bu etki geleneksel yöntemlerle oldukça acı verici yöntemlerle ve uzun seanslarla giderilirken hydrafacial uygulaması ile bu sorunlar oldukça kolay bir şekilde çözülebilmektedir.

Hydrafacial Uygulaması Diğer Tüm Uygulamalardan Oldukça Farklıdır

Geleneksel cilt bakım yöntemlerinde yapılan bazı uygulamalar bu uygulamalardan memnuniyeti azaltmaktadır. İğneli uygulamalar, sivilcelerin sıkıldıktan sonra tedavinin uygulanmaya başlanması gibi noktalar insanların alternatif cilt bakımlarına yönelmesine sebep olmuştur.

FDA onaylı Hydrafacial gelişmiş teknolojisinde kullanılan vakum ve solüsyonlar sayesinde bu uygulama geleneksel uygulamaların sıkıntılı yönlerini tamamen ortadan kaldırmıştır. Bu uygulama akabinde herhangi bir özel dinleme veya bakım sürecine ihtiyaç duyulmamaktadır. Ayrıca hydrafacial cilt bakımı akabinde hastalar hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler.

Hydrafacial Uygulaması Yaptıranlar Ne Düşünüyor?

Hydrafacial yaptıranların yorumları bu konuda kararsız olanlar için önemli bir yol gösterici olacaktır. Hydrafacial yaptıranların yorumlarına baktığımızda hemen hepsinin oldukça olumlu olduğunu görürüz. En çok yapılan yorumların başında uygulamanın seanslarının sadece 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanması ve seansın akabinde herhangi bir dinlenme sürecine ihtiyaç olmadan günlük yaşama geri dönülebilmesidir.

FDA onaylı hydrafacial uygulamasının oldukça güvenli olması ve etkisini hemen gösteriyor olması da uygulamanın en cazip taraflarından biridir. Hydrafacial öncesi sonrasına bakıldığı zaman da uygulamanın etkisinin gözle görülür olduğunu anlamak mümkündür.

Hydrafacial Uygulaması Kimler için Uygun Bir Cilt Bakımı Uygulamasıdır?

Her cilt tipi için uygun olan hydrafacial cilt bakımının herkese uygun bir uygulama olması bu uygulamayı oldukça cazip hale getirmektedir. Ciltte yaşanan rahatsızlıklar hemen her yaşta görülebileceği için bu özellik oldukça önemlidir. Özellikle akne ve sivilce oluşumunun görüldüğü daha genç yaşlar için her cilt bakımı uygun olmamaktadır. Hydrafacial FDA onaylı olması ve hakkında pek çok klinik çalışma bulunması ile en çok tercih edilen cilt bakımı uygulamalarından biri haline gelmiştir.

Hydrafacial solüsyonları bu uygulamanın herkese uygun olmasının en büyük sebebidir Tamamen doğal içeriklerden oluşan bu serumlar ve son basamakta kullanılan LED tedavisi hastanın cildinin ihtiyacına göre ayarlanabilmektedir.

Hydrafacial Kimlere Ne Zaman Uygulanabilir?

Hydrafacial uygulamasının en önemli avantajlarından biri tüm cilt tipleri içi uygun olmasıdır. Ayrıca uygulamanın yapılacağı zaman ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak yaz mevsiminde yaptırılan hydrafacial uygulamasının ardından güneş kremi kullanılması özellikle hassas ciltler için oldukça önemlidir.

Hydrafacial uygulamasının temel amacı cildin gözeneklerinin derinlemesine temizlenmesidir. Ancak güneş ışığının oldukça etkili olduğu yaz aylarında gözeneklerin açık olması cildin daha fazla hassas olmasına ve güneş ışığından daha fazla etkilenilmesine sebep olabilmektedir.

Hydrafacial Seans Sayısı ve Süresi

Hydrafacial cilt bakımı hem tedavi amaçlı hem de kozmetik amaçlı olarak yapılabilen bir uygulamadır. Dolayısıyla uygulama için ihtiyaç duyulan seans sayısı uygulamanın amacına göre farklılık göstermektedir.

Leke, akne veya sivilce tedavisi gibi amaçlarla yapılan hydrafacial tedavisinin ortala 6 haftada tamamlandığı söylenebilir. Ancak bu noktada uygulamanın kişiye özel olduğunu ve bu sürelerin yapılacak olan detaylı bir muayeneden sonra uzman tarafından belirleneceğini de söylemekte fayda var. Tedavi tamamlandıktan sonra cilt temizliğinin sağlanması için de hydrafacial uygulamasının aylık olarak yapılması oldukça katkı sağlayacaktır.

Hydrafacial cilt bakımı ise aylık olarak tekrarlanması tavsiye edilen bir uygulamadır. Her ne kadar hydrafacial ilk seansta etkisini hemen gösteriyor olsa da tekrar eden seanslar sayesinde bu etkinin arttığı hemen hissedilir.

Hydrafacial Seansından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hydrafacial uygulaması herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmeyen bir işlem olduğu için seans sonrasında özel bir bakıma ihtiyaç duyulmamaktadır. Ancak yine de herhangi bir hassasiyetin oluşmaması için seansın olduğu gün yüze sıcak su değdirilmemesi tavsiye edilmektedir.

Hydrafacial uygulaması en çok hassas ciltlerde tercih edilen bir uygulamadır. Bu sebeple uygulama yapıldıktan sonra var olan hassasiyetin artmaması için güneş kremi uygulaması önerilmektedir. Güneş krem hem yaz aylarında hem de kış aylarında rahatlıkla kullanılabilir.