Ürününüzü veya markanızı temsil edebilecek, belli bir kitleye hitap eden etki sahibi profillerin saptanması, araştırılması, tanıtım sürecine dahil edilmesi gibi süreçleri influencer marketing olarak tanımlayabiliriz. Markaya uygun influencer bulma işinde profesyonel şekilde ilerlemek için bir influencer marketing ajansı ile beraber çalışabilirsiniz.

İnfluencer marketing markalara PR, tanıtım, satış ve pazarlama aşamalarını birleştirerek hedef kitleyi yakalama imkanı sunar. Bu anlamda influencer marketing stratejileri genellikle yatırım getirisi yüksek faaliyetlerdir. Özellikle işini iyi yapan bir influencer marketing ajansı ile hareket etmek, bu noktada geliri katlayan faktör olabilir.

Neden İnfluencer Marketing?

İnternet günümüz ticaretinde artık en hayati unsur. Bu noktada satış, pazarlama, PR, tanıtım, tutundurma, marka tanınırlığını arttırma vb. faaliyetlerin hepsinde kilit nokta internet üzerindeki iletişim kanalları.

Sosyal medya ve video paylaşım platformlarının, günlük internet kullanımında kapladığı yeri düşündüğümüzde, influencer profillerin önemini daha net anlayabiliyoruz. Yapılan birçok güncel araştırmaya göre tüketici ve kurumlar herhangi bir alım yaparken büyük oranda sosyal medya paylaşımlarından etkileniyor.

Özellikle makyaj, oyun, teknolojik cihazlar, gıda ve giyim ürünleri gibi bazı sektörlerde, influencerlar tarafından yapılan tanıtımların satış rakamları üzerindeki etkisi, dudak uçuklatan cinsten. Bu nedenle artık geleneksel pazarlama, tanıtım ve tutundurma stratejileri yok olmanın eşiğinde. Birçok firma artık kendi reklam bütçelerinin büyük çoğunluğunu, influencer pazarlama faaliyetleri için harcamayı tercih ediyor.

Zira influencer pazarlama sayesinde tüketiciler üzerinde “ağızdan ağıza” yayılma adı verilen etki gerçekleşiyor. Word-of-mouth olarak bilinen etki, gerçekten yakalandığında üreticinin kararlarını keskin biçimde etkiliyor. Nielsen’in güncel bir araştırmasındaki istatistiklere göre “ağızdan ağıza” tanıtım, tüketicilerin %92’si tarafından “güvenilir” olarak nitelendiriliyor.

Böyle bir oranın, pazarlama istatistiklerine yansımasını hesaplamak çok zor olmasa gerek. Önemli olan, markanızı temsil etmeye uygun influencerları doğru şekilde kullanabilmek.

Detaylı bilgi için: https://www.tipeffect.com/influencer-marketing-nedir