Dünya üzerindeki milyonlarca insan internet ortamında farklı arama motorları kullanıyor. Google ise bu arama motorlarının en bilineni ve en çok kullanılanı olma özelliğini taşıyor. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla artık birçok insan, işini telefonundan ya da bilgisayarından halledebiliyor. Bir ürün satın almak istediği zaman ya da aklına takılan herhangi bir konuyu araştırmak için ilk iş olarak internetin yardımına koşuyor.

Sonsuz bir bilgi kaynağı olan internet aynı zamanda markaları tüketiciyle buluşturan eşsiz bir sanal ortam. Google reklamları, markalara sundukları hizmetler ile marka bilinirliğini arttırmada ve tüketicinin markaya kolay ulaşımını sağlamakta büyük avantajlar sunuyor.

Google Ads, Google Adwords reklamlarının yeniden isimlendirilmiş halidir. Eğer yeni bir web siteniz var ise, yeni bir girişimde bulunduysanız sitenizin organik aramalarda görünür olması zaman alacaktır. Google ads bu süreçte arama sonuçları sayfalarında tıklama başına maliyet ödeyerek açık arttırmalı olarak web sitenizin görünür olmasına olanak sağlar.

Google Ads paneli üzerinden sektörünüz ile alakalı anahtar kelimelere belirli tbm ödeyerek markanızı direkt olarak ilk sıralara taşıyabilirsiniz. Zamanın artık dijital olarak ilerlemesi ve değerli bir kavram olması arananın en kısa sürede bulunma gerekliliğini ortaya çıkardı. Google ads ise bu noktada markalara büyük bir pazarlama sahası oluşturdu denilebilir.

Peki bir işletme neden Google ads reklam vermeli?

Çünkü artık herkes dijitalde. Buna rakipleriniz de dahil. Hepimiz kısıtlı zamanımızda bilgiye ulaşabileceğimiz, ihtiyacımız olan ürün veya hizmetleri hemen görebileceğimiz büyük arama motoru Google’a başvuruyoruz. Öyle ki geçmişten günümüze gelen köklü firmalar dahi her anlamda bulunabilir olmak ve dijital alana uyum sağlamak adına ads reklamlarını kullanıyor.  

Google reklamları ürün veya hizmetinizle doğrudan ilgili müşterilerin arayışlarında görüleceği için fazladan bütçe ayırmanıza gerek bırakmaz. Böylece diğer reklam mecralarına göre daha düşük bütçelerle doğru müşteriye ulaşmanız sağlanır. Google reklam her bütçeye hitap eden esnek yapıdadır. Tıklama başına maliyet imkanı ile bütçenizi belirlemek tamamen size kalmıştır. Ayrıca reklam ya da kampanyanızı kullanıcıya sunacağınız zamanı, lokasyon seçme olanağı ile doğru zamanda doğru müşteriye ulaşmanız çok kolay.

Doğru ilerlemek için Google ads ajansları ile iş birliği sağlanabilir. Google Reklamları ile faaliyet sürdüren Google ads uzmanları, reklamlarınızı profesyonel şekilde kurgular. Gereksiz maliyet harcama sorunu böylelikle ortadan kalkar.

Reklamlarınızdan maksimum verim alabilmeniz için doğru reklam danışmanı ile çalışmanız büyük önem taşır. Google reklamlarınız için öncelikle uygun stratejinin ve hedeflemenin belirlenmesi, sektörünüz ve rekabet durumunuzun analizinin yapılması, müşterilerinizi n ürün veya hizmetinizle nasıl aramalar yaptığının analizi çok önemlidir. Tüm bu aşamalarda kaliteli hizmet anlayışı ile Destex Digital çözüm ortağınız olmak için hizmetinizde.

Google’da sektörünüze ilgi duyacak kitleye en doğru yollar ile erişmek için bir Google ads ajansı ile görüşebilirsiniz. Hemen bilgi almak için; destexdigital.com