Este Aura Estetik Merkezi’nden Estetik Cerrah Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, kişiye özel cerrahi yöntemi olan burun estetiği (rinoplasti) hakkında şu bilgileri verdi:

AÇIK RİNOPLASTİ

Açık rinoplasti için burun ucu altından, burun delikleri arasından küçük bir kesi yapılır. U yaklaşım, kozmetik cerrahın nazal yapılara daha hakim olarak erişmesine imkan verir, burnu istenen biçime kavuşması için şekillendirir. Burnundaki şekillendirmenin fazla olmasını isteyen hastalarda erişilen bölgelerin daha çok olması nedeniyle açık rinoplasti yapılması, cerrahlar tarafından tercih edilmektedir. Oluşan yara izleri burnun doğal kontürü ile iyi bir şekilde gizlendiği için son derece önemsizdir.

KAPALI RİNOPLASTİ

Kapalı rinoplastide, kesiler burun deliği içinden yapılır. Bu yaklaşım istediği burun şekline ulaşmak için burun yapısında küçük değişiklikler yapılması gereken hastalarda uygulanmaktadır. Kapalı rinoplastinin bu avantajı ameliyattan sonra görülebilir bir yara izinin kalmamasıdır; yine de bu yaklaşım kapsamlı rinoplasti işlemlerinde uygun olmayabilir.

TİPLASTİ

“Tiplasti” kesi tekniğinden çok şekillendirilen bölgeyi belirten bir ifadedir. Tahmin edilebileceği gibi, sadece burun ucunun şekillendirildiği burnun diğer kısımlarını etkilemeyen bir işlemdir. Kozmetik cerrahlar tiplasti için açık ya da kapalı rinoplasti tercih edebilirler.