Kolaj sanatı, çeşitli materyalleri ve ortamları kullanabildiği için inanılmaz bir yaratıcılık yelpazesine izin verir. Büyük olasılıkla zaten ihtiyacınız olan her şeye evde sahip olacaksınız! Dürüst olmak gerekirse, tek ihtiyacınız olan kağıt ve bir tür yapıştırıcı tutkal veya bant ve hazırsınız.

Tabi bu klasik kolaj birde içinde bulunduğumuz çağın teknolojisini ve hayal gücümüzü kullandığımız dijital kolaj var.

Kolaj sanatı, şimdiye kadar ki en az korkutucu sanat ortamıdır. Herhangi bir teknik beceri gerektirmediği için yeni başlayan sanatçılar için harikadır. Ancak çizim yapmayı veya resim yapmayı seviyorsanız bunu kolaj sanatınıza da dahil edebilirsiniz. Kolaj sanatı yepyeni zorluklar sunabileceğinden başarılı sanatçılar için de harikadır.

Peki kolaj sanatı tam olarak  nedir? Kolaj sanatı; normalde birbiriyle ilişkili olmayan çeşitli malzemeleri tek bir yüzeye toplayarak bir sanat eseri oluşturma tekniğidir. Bu eskiden dergi resimleri, gazete kupürleri, fotoğraflar, sinema biletleri, temelde kağıt ve her şey dahil olabilirdi ama şimdiyse internet ortamı sizin fotoğraflarınız videolarınız arşivleriniz gibi uçsuz bir dünyaya dönüştü. Hatta karışık medya kolaj sanatını keşfedebilir benzersiz öğeler ekleyebilirsiniz.

Kolajınızı tasarlayın

Bir teklifin veya raporun parçası olarak kişisel bir proje sosyal medya kampanyası için bir kolaj tasarlayın. Online kolaj yapma programları, çevrimiçi olarak mükemmel fotoğraf kolajı oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeyi sunar. Yaratıcı kompozisyonlar için entegre fotoğraf düzenleme araçlarını kullanın.

Kolajınızı binlerce tasarım öğesiyle özelleştirin

Bir kolajda yalnızca fotoğraflardan daha fazlası olabilir. Kolaj oluşturucu ile şekiller, simgeler, animasyonlu çizimler, özelleştirilebilir karakterler ve daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü bir resim veya hareketli GIFleri video olarak indirin.

Animasyonlar ve Etkileşim

  • Yaratıcı kolajlarınıza animasyonlu karakterler, simgeler ve illüstrasyonlar ekleyin
  • Etkileşimli bir raporda ekip kolajınıza  açılır pencereler ekleyin
  • Etkileşimli fotoğraf kolajınıza video veya sesli anlatım ekleyin

İşte Online Ortamda Bir Kolaj Hazırlarken İzlemeniz Gereken Adımlar

  • Kolajınızda kullanmak istediğiniz tüm fotoğraf ve görselleri bilgisayarınızdaki bir klasörde toplayın.
  • Kolaj oluşturucudaki mevcut tüm şablonlara göz atın.
  • En beğendiğiniz şablonu seçin ve düzenleyiciye girin.
  • Tüm görsellerinizi medya kitaplığınıza yükleyin. Fazladan fotoğrafa ihtiyacınız varsa yüz binlerce ücretsiz görsel arasında arama yapabilirsiniz.
  • Fotoğraflarınıza ilginç bir görünüm kazandırmak istiyorsanız fotoğraf düzenleyicinin yardımıyla fotoğraf filtreleri veya renk katmanları ekleyin.
  • Fotoğraf kolajı oluşturucu ayrıca grafik varlık kitaplığında çok sayıda statik ve hareketli simge ve çizime sahiptir. Bunları fotoğraflarınızın çevresinde dekoratif çıkartmalar olarak kullanın.
  • Kolajınız için arka plan olarak bir şeyler ekleyin. Tüm seçenekleri görmek için arka plana tıklamanız yeterlidir.
  • Kolajınıza mesaj yazmak için bir yazı tipi seçin. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce yazı tipi var ve buları fotoğrafınızdaki duruşu konumu ve fontu çok önemli bu sizin hayal gücünüze ve görsel zevkinize bağlı.
  • Kolajınızı yüksek çözünürlüklü bir resim, GIF veya video olarak indirin ve sosyal medyada paylaşın, e-posta ile gönderin veya el ilanı tebrik kartı olarak yazdırın.

Kendi sanat eserinizi oluşturmanız işte bu kadar kolay. Kolay olmasıyla birlikte kolajlar bir anı veya hatıra içerebildiği için değerlidir. Hadi şimdi sıra sizde.