LGS 2018 yılından beri uygulanmaya başlanan liselere geçiş sınavıdır. LGS’nin gelmesi ile birlikte sadece sınav sistemi değil aynı zamanda soru sisteminde de büyük değişiklikler yapıldı. Adını sıkça duymaya başladığımız yeni nesil soru kalıpları ile öğrenciler karşı karşıya kalmaya başladı. Bu yüzden sınav hazırlık sürecinin doğru bir şekilde planlaması önemli bir hal aldı.

Sınav hazırlık sürecinde ilk olarak önerdiğimiz belli aşamalar bulunmaktadır. Bunlardan birincisi ilk olarak konular okulda iyi bir şekilde öğrenilmelidir. Konu hakimiyeti sağlanmalıdır. Ardından kazanım ağırlıklı sorular çözülerek konu eksiklikleri belirlenmelidir. İkinci aşamada ise örnek ve çıkmış sorular çözülmelidir. Bu sorular ile birlikte Millî Eğitim Bakanlığının mevcut soru kalıbı öğrenilmelidir. Aynı zamanda yeni nesil soru kalıpları kavratılmalıdır. Ardından yeni nesil soru içeren soru bankalarından bolca soru çözümü yapılarak ilerlenmelidir. Bu aşama doğru bir şekilde uygulandığında başarılı bir sonuç elde edilecektir.

Sınav hazırlık sürecinin en önemli detaylarından biride sınava kalan sürenin takip edilmelidir. LGS Sayacı bu süreçte öğrencilerimizin en çok kullanması gereken yapılardan biridir. Genel olarak ilk başta öğrenciler sınava kalan süreyi gördükçe belli bir ölçüde stres taşıyacaktır. Ama sürekli takip ettikçe bir noktadan sonra alışacaklardır. O yüzden planlamanın en önemli aşamalarından biride kalan sürenin takip edilmesidir. Bu sayede hazırlıklar daha doğru bir şekilde planlanarak yürütülecektir.

Yukarıda örnek ve çıkmış soruların çözülmesinin oldukça önemli olduğundan bahsettik. Peki hangi örnek sorular çözülmesi daha faydalı olacaktır. Millî Eğitim Bakanlığı her yıl düzenli olarak örnek soru yayınlamaktadır. Fakat biz öğrencilerimizin sadece sınav yılında yayınlanan soruların çözülmesi önermiyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı 2019 yılından itibaren yayınladığı tüm örnek sorular çözülmelidir. Böylece çok daha faydalı olacaktır. Yayınlanan tüm örnek soruları ise öğrencilerimiz çopur hoca sitesinde bulabilecektir. Çopur Hoca sitesinde yayınlanan tüm örnek sorular pdf olarak bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu site üzerinden tüm örnek sorulara kolayca erişebilecektir.

Daha fazla bilgi için:www.copurhoca.com