Mardin yemek kültürü konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir ve pek çok farklı tat ile ziyaretçilere hizmet sunar. Bu alanda Mardin lezzetlerinde ilk bahsedilecek yemek incasiye olur. İncasiye kuru erik ile yapılan ve şifalı olması ile adını Osmanlı mutfağına da kazımış olan bir et yemeğidir. Kaburga dolması da yine en sevilen et yemeklerinden birisi olur. Kibe de farklı tat arayanlar için lezzetli bir seçenektir. İşkembe dolması olarak da bilinir. Maklube yemeği de Arap kültüründe yaygın olsa da Mardin’de de en çok yapılan yemeklerden biridir.

Mardin’de Ziyaret Edebileceğiniz Lokasyonlar

Mardin pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu sebeple de hem mimari hem de tarihi açıdan gezilecek pek çok farklı yer bulunur. Mardin Kalesi en başta gelir. Mardin’in tarihi yansıtan bir sembol niteliğinde olduğunu söylemek mümkündür. Midyat Saat Kulesi bir diğer sembolik yerdir. Mardin denilince akla gelen en önemli yerlerden birisi de Mardin evleridir. Kendisine özgü bir mimariye sahip olan mardin evleri ziyaretçileri büyüleyen bir güzelliğe sahiptir. Ayrıca Mardin Müzesi de görülmesi gereken en önemli yerlerden biri olur. Mardin’e giden ziyaretçiler Kayseriye Çarşısına uğramayı unutmamalıdır. Ayrıca Mardin Bakırcılar Çarşısı da sevilen lokasyonlar arasında olur.

Mardin Kültürünü Yansıtan Konseptik Butik Oteller

Mardin konaklama seçenekleri bakımından oldukça geniş bir skalaya sahip bir şehirdir. çoğunlukla daha yöresel dizayn edilmiştir. Bunun temel sebebi Mardin’in kendine has dokusunu ziyaretçilere hissettirebilmektir. Ziyaretçiler Mardin’e gelmeden önce Neredekal.com adresini ziyaret edip konusunda bir araştırma yapabilir. Mardin’e gelen pek çok ziyaretçinin temelde istediği otel tarzı Mardin kültürünü yansıtan otellerdir. Mardin’de bulunan butik otellerin pek çoğu bunu dikkate alarak kültürel bir hava yaratmayı hedefler. Ayrıca daha modern otellerde kalmak isteyen ziyaretçiler için klasik tarzda oteller de mevcuttur. Bu noktada ziyaretçi bütçesini ve isteklerini göz önünde bulundurarak tercih yapmaya özen göstermelidir.