Meme dikleştirme işlemi aynı zamanda meme kaldırma işlemi olarak da geçmektedir.  Göğüs dikleştirme estetiğinde, uygulanan işlem ve göğüs şekline bağlı olarak fiyatlarda farklılık gösterebilir. Ameliyattan önce ilgili bölgeye çizim yapılarak özel bir fiyat verilir. Ameliyat sırasında yapılacak olan büyütme ve küçültme olup olmadığına bakılarak fiyatta farklılık olabilir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Çeşitleri

Hızlı kilo alıp verme, süt verme, genetik faktörler ya da yaşlılığa bağlı sarkıklardan dolayı kişi göğüs dikleştirme işlemine ihtiyaç duyar. Bu estetik işlemin birden fazla çeşidi vardır.

Lolipop Dikleştirme: Kısa kesik izlerle oluşan dikleştirme işlemidir. Orta derece de sarkması olan kişiler için uygulanır. Bu teknik ile meme başının sınırında bir iz belirterek meme başından aşağı kısma doğru memenin alt bölgesine dikey izler oluşturulur.

Çapa Dikleştirme: Anchor lift olarak da bilinir. Büyük memeler için oldukça uygundur. Ama diğer işlemlere göre en fazla yara izini oluşturan teknik olmakla birlikte yuvarlak ve daha diri şekilli meme görünümü sağlayabilecek tek yöntemdir.

LaserBra Dikleştirme: Yüksek teknik bilgi gerektiren bir işlem olmakla birlikte hastanın kendi dokusunda göğüs içerisinde bir sütyen yapı oluşturmak için kullanılır. İçeride bulunan sütyen yapı, memenin içinde ek bir destek sağlayarak diğer işlemlere göre daha dayanıklı ve sağlam bir işlem türüdür.

Göğüs Dikleştirme Ameliyatı ve Sonrası

Göğüs estetiği işleminden sonra meme bölgesinde farklılıklar görülebilir. Eskiye göre göğüsler daha küçük, dik ve sıkı bir görünüme sahip olacaktır. Ameliyat genel anestezi şeklinde olup yaklaşık olarak 2 saat sürer. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra hasta aynı gün veya 1 gün sonra taburcu edilebilir. Ağrı durumuna bakılacak olursa ilgili kısımda hafif sızlama olabilir. Özellikle kol bölgesinde ağrılar şiddetli olabilir. Bu durum için doktorun önerdiği ağrı kesici ve antibiyotikler kullanılmalıdır. Ameliyat sonrasında sert sütyenlerden kaçınılarak spor sütyenler kullanılmalıdır. Estetik işlem sonrasında 10.günde dikişler alınarak rutin hayata dönüş sağlanır. Göğüs dikleştirme ameliyatından sonra çok ağır hareketler yapılmaması konusunda dikkat edilmesi gerekir. Uzun bir süre spordan kaçınılmalı izlerin iyileşme süreci beklenmelidir.