Evinizi yeniden dekore etmek istiyor ya da bazı mobilyalarınızda değişiklik yapmak istiyorsanız bu senenin trend mobilya modelleri hakkında fikir alabilir ve mobilya çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Ancak sizin için en doğru mobilyaya karar vermek için bazı ipuçlarına göz atmanız gerekecektir.

Sadece Beğenmek Yetmez

Mobilya seçimi, öncelikli olarak beğeniye göre alınsa da dikkat edilmesi gereken pek çok farklı etmen olduğunu unutmamak önemlidir. Doğru ev dekorasyonu için sadece beğenmenin yeterli olmadığını bilmeli ve diğer unsurları da göz önüne alarak değerlendirme yapmalısınız.

Vitrin Görüntüsüne Aldanmayın

Mobilyanın vitrin görüntüsüne her zaman aldanmayın. Kullanılan malzemenin ve işçiliğin kalitesine önem vererek mobilya modelleri tercihinizi yapın.

Teknik Sorunları Önemseyin

Ürünün teknik detayları hakkında ne kadar fazla bilgiye sahip olursanız, kullanım alanını seçmek ve alıp almamaya karar vermek konusunda da o kadar net olursunuz. Mobilyanın malzemesinde kullanılan ağaçları, ölçülerini, kumaş kalitesini, garanti süresini ve daha pek çok detayı atlamayın. Mobilya modelleri için yılının ürünü mü yoksa geçmiş sezona ait bir ürün mü diye sormayı da ihmal etmeyin.

Ahşaptan Vazgeçmeyin

Evinize alacağınız ürünün önemli bir yatırım olduğunun bilincinde olun. Bu nedenle yatırım yapmanıza değecek malzemelere öncelik verin. Ahşap, her zaman yatırımınızı koruyacak ürünlerden biri olacağı için mobilya modeli seçiminde önceliğiniz olabilir. Lüks Mobilya fiyatları da ahşabın türüne ve ürünün ebatlarına göre değişiklik gösterecektir.

Evinizin Stiline Göre Mobilya Seçin

Yaşam alanınızda tercih ettiğiniz stil, mobilya seçiminizi belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Bu nedenle vintage bir dekorasyona mı sahip olmak istiyorsunuz yoksa daha modern bir ev mi hayal ediyorsunuz gibi sorulara yanıt vermeniz gerekir. Evin diğer bölümleriyle de uyum yakalayacak mobilya çeşitleri, daha şık alanlar yaratmanıza olanak tanıyacaktır.

Detaylara Dikkat Edin

Tasarımın ve dekorasyonun detaylarda gizliğini olduğunu unutmamalı ve işlemelere, kontrasta, mobilyalarınızla kullanacağınız aksesuarlara dikkat etmelisiniz. Bu nedenle alınacak mobilya modelinin her detayına titizlikle bakmak, doğru dekorasyonun önemli adımlarından biridir.

Renk ve Kumaş Seçimini Önemseyin

Evinizde şıklığı zıtlıklarla yaratabilir, koyu tonları ya da pastel tonları tercih edebilirsiniz. Renk uyumu mobilya seçiminin olmazsa olmazları arasındadır ve duvar renginizin, aksesuar tercihinizin bir bütün olarak gözükmesine önem vermeniz gerekir. Mobilya modelleri 2020 koleksiyonlarına baktığınız zaman farklı tonlarda pek çok mobilya modelleriyle karşılaşacağınız için eviniz için en doğru olanı tercih etmelisiniz.

Sizin Tarzınız Ne?

Stiliniz ve hoşlandıklarınız sadece kıyafetlerinizden değil, evinizde tercih ettiğiniz mobilyalardan da belli olur. Bu nedenle öncelikle tarzınızı yansıtan mobilyalara ağırlık vermeli, evinizi de bu şekilde döşemelisiniz.