Henüz bilgisayarların evlerde yeni yeni yaygınlaştığı dönemlerde, “toplu” mouselar moda idi. Bu mousler için küçük – büyük mouse pad bir şekilde zaruri ihtiyaçtı. O dönemlerde herhangi bir eSpor’dan da söz edemiyorduk.

Zaman geçip, teknoloji geliştikçe bir dönem mouse pad artık ihtiyaç duyulmayan bir nesne gibi görülmeye başladı. Zira optik, lazerli, topsuz mouselar yaygınlaşmıştı. Ancak mouse padlerin ortadan kaybolmasına fırsat kalmadan, eSpor akımları başladı.

Tıpkı diğer sporlarda olduğu gibi eSporcular da sporlarını icra ederken kullanılacak malzemenin, en verimlisini istiyordu. En iyi mouse, en iyi mouse pad, en iyi kulaklık bu ihtiyaçlardan sadece birkaçı. Bu noktada, hangi eSpor oyunu olursa olsun büyük mouse pad, kaçınılmaz bir ihtiyaç oldu. Özellikle günümüzde en çok oyuncuyu bünyesinde barındıran DotA2, LoL, CS:GO, Knight Online, Metin2 gibi oyunların oynanma biçimleri, büyük mouse padleri vazgeçilmez hale getirdi. Zira bahsi geçen oyunların tamamında klavye + mouse kombinasyonunu mükemmel şekilde sağlamak gerekiyor.

En İyi Kulaklık

Daha önce dediğimiz gibi bir oyuncu için hayati öneme sahip birçok donanımdan söz etmek mümkün. İşte bu noktada, verdiğimiz oyun örneklerinden de hareketle, takım içi koordinasyonun sağlanmasına yarayan donanımların da kusursuz olması şart.

Bu nedenle, her oyuncu kendi fiziksel konforuna ve oynadığı oyunun gerekliliklerine göre en iyi kulaklığı seçmek için sürekli arayış halinde. Gelişen teknolojik özellikler sayesinde artık kablolu ve kablosuz olmak üzere iki farklı kulaklık seçeneği mevcut.

Oyuncular özellikle takım oyunlarında anlık iletişime ve kesintisiz bağlantıya çok önem veriyor. Bu noktada, kablosuz kulaklıklar her ne kadar daha cazip seçenekler gibi görünse de her zaman tercih edilmeyebiliyor. Zira kablosuz bağlantıların, kablolu bağlantıya göre daha hassas olduğu biliniyor. Ancak kablosuz kulaklıklar arasında oldukça kaliteli yazılım ve teknolojiye sahip olanların, bu tür risklerden arınmış şekilde performans verebildiğini biliyoruz.

Detaylı bilgi için; https://tr.steelseries.com/gaming-headsets/arctis-pro-wireless